Tgrt Haber

Meteoroloji il il uyardı: Donacağız, dikkatli olun

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
20 Ekim 2022 23:33 - Güncelleme : 21 Ekim 2022 08:25
Meteoroloji il il uyardı: Donacağız, dikkatli olun

Meteoroloji, Malatya, Tunceli, Bingöl, Erzincan, Bayburt, Erzurum ve Ardahan illeri için zirai don uyarısı yaptı. Yağışların ise Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Ordu, Şırnak, Bitlis, Muş, Ağrı, Iğdır ve Şanlıurfa çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 20 il için sarı kodlu uyarı veren Meteoroloji,  yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 21 Ekim gece yarısı ile 23 Ekim Pazar günü saat 09.00 arasında 3 il için hafif zirai don​ riski bulunduğu belirtilerek, “21 Ekim Cuma günü saat 00.00'dan 23 Ekim Pazar günü saat 09.00 kadar, Malatya​, Tunceli​, Bingöl, Erzincan​, Bayburt, Erzurum ve Ardahan illerinin kuzey ilçelerinde ve yüksek rakımlı yerlerde gece ve sabahın ilk saatlerinde hafif zirai don riski bulunmaktadır” şeklinde uyarı yapıldı. İlgililerin tedbirli olmaları gerektiği kaydedildi.

YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Ordu, Şırnak, Bitlis, Muş, Ağrı, Iğdır ve Şanlıurfa çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ ESECEK

Rüzgarın, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLACAK

Hava sıcaklıklarının azalarak Cuma ve Cumartesi günü mevsim nırmalleri altına düşeceği, Pazar gününden itibaren artarak ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Öte yandan yurdun Doğu Anadolu ve Güney Anadolu bölgelerinde Cuma ve Cumartesi günü kar yağışı etkili olacak.

Meteoroloji il il uyardı: Donacağız, dikkatli olun

20 İLE SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelerde 20 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı.

Sarı Kodlu: Ağrı, Bingöl, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Ordu, Samsun, Trabzon, Van, Şırnak, Bitlis, Giresun, Kars, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Batman, Iğdır

Turuncu kodlu uyarı: Artvin, Rize

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...