Tgrt Haber

Meteoroloji saat verdi! İstanbul için sağanak yağış uyarısı: Çok kuvvetli geliyor

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
05 Ağustos 2024 14:53 - Güncelleme : 05 Ağustos 2024 16:32

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada İstanbul için sağanak yağış beklendiği bildirildi. Valilikten sağanak için saat verilirken, vatandaşlar sel ve su baskınlarına karşı uyarıldı.

Türkiye'de etkili olan kavurucu sıcaklar git gide artış gösterirken, güzel haber Meteoroloji Genel Müdürlüğü​ ve İstanbul​ Valiliği'nden geldi. Valilikten yapılan açıklamada İstanbul'da akşam saatlerinde sağanak yağışın etkili olacağı bildirildi. 

İSTANBUL'UN BATISINDA SAĞANAK ALARMI

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, "Meteoroloji’ye göre; akşam saatlerine kadar İstanbul'un batısında (Silivri ve Çatalca) yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış​ bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadelerine yer verildi.

METEOROLOJİ DE SAĞANAK İÇİN UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise, "Yapılan son değerlendirmeler ve meteoroloji radarı verilerine göre; akşam saatlerine kadar Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile İstanbul'un batısında yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel​, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anından kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...