Tgrt Haber

Meteoroloji saat vererek uyardı! Ankara, Kastamonu, Bolu ve Karabük için sağanak alarmı

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: Anadolu Ajansı
09 Temmuz 2024 15:23 - Güncelleme : 09 Temmuz 2024 16:01

Türkiye genelinde kavurucu sıcaklar hakimken meteorolojiden Ankara ve çevresindeki iller için sağanak uyarısı geldi. Yapılan açıklamada; Ankara, Kastamonu, Bolu ve Karabük'te yaşayan vatandaşların oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiği bildirildi.

Türkiye'de birçok il kavurucu sıcaklarla mücadele ediyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar nefes aldırmazken, meteoroloji uyarılarına bir yenisini ekledi. 

Ankara'da yağışlı hava - Anadolu Ajansı

AKŞAM SAATLERİNDE KUVVETLENECEK 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan tahmine göre, gök gürültülü sağanak, Ankara​'nın kuzey ve batısı, Çankırı​ çevreleri, Bolu​'nun batısıyla Karabük​ ve Kastamonu'nun güneyinde akşam saatlerine kadar yerel kuvvetli olacak.

Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...