Tgrt Haber

Meteoroloji tarih vererek uyardı: Sis dağılacak, sıcaklık artacak

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
08 Ocak 2023 20:13 - Güncelleme : 08 Ocak 2023 20:48
Meteoroloji tarih vererek uyardı: Sis dağılacak, sıcaklık artacak

Ocak ayına gelinse de henüz etkisini göstermeyen soğuk havaların yeni haftada da artarak kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor. Yeni haftanın çoğunlukla yağışlı olması beklenirken bazı bölgelerde kar yağacağı ve son bir haftadır etkili olan sisli havanın yarın da devam edeceği tahmin ediliyor.

Yurt genelinde soğuk hava etkili olmasına rağmenTürkiye​ genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde olacağı tahmin ediliyor. Beklenen yağışlar gelmediği yurttaAntalya​'da son 52 yılın en sıcak Aralık ayı yaşandı. Bununla birlikte ocak ayının ilk haftasında bazı bölgelerde bahardan kalma günler yaşandı.

Ancak Meteoroloji'den yapılan uyarıda hava sıcaklıklarının artacağı belirtildi. Ancak yağışların da etkili olması bekleniyor. Hafta sonundan başlayarak hafta içi de yurdun büyük bölümünde sağanak ve kar​ yağışının etkili olması bekleniyor. Yeni haftada hava sıcaklığı giderek düşecek. Hafta ortası yurdun büyük bölümünde yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji tarih vererek uyardı: Sis dağılacak, sıcaklık artacak

SİS​ HAFTA BAŞINDAN İTİBAREN TERK EDECEK

Meteoroloji'nin yaptığı uyarıda genellikle mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, çarşamba gününden itibaren artarak kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer mevsim normalleri üzerine yükseleceği tahmin ediliyor. Meteoroloji önümüzdeki haftanın haritasını da yayınladı. Sisin yarından itibaren batı kısımları terk ederek doğuya doğru gideceği ve çarşamba gününden itibaren ise yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor.

https://twitter.com/meteoroloji_twi/status/1612075312166178819

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...