Tgrt Haber

Meteoroloji uyardı, yetkililerden jet arar geldi: Denize girişler yasaklandı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
08 Ağustos 2023 19:23 - Güncelleme : 09 Ağustos 2023 01:43
Meteoroloji uyardı, yetkililerden jet arar geldi: Denize girişler yasaklandı

Meteoroloji'nin sağanak yağış ve fırtına uyarısının ardından yetkililer, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için önlem almaya başladı... Kaymakamlıklardan yapılan açıklamalarda denize girmenin yasaklandığı duyuruldu. Peki nerede denize girmek yasak? Detaylar haberimizde...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) son hava durumu​ raporunu paylaştı. Marmara​ bölgesi başta olmak üzere ülkenin kuzeyi yarın sağanak​ yağışların etkisi altına girecek. Birçok kentte sağanak ve fırtına​ hayatı olumsuz etkileyecek. MGM'nin bu uyarısından sonra yetkililer, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için önlem almaya başladı

Düzce’de yarından itibaren sıcak havanın yerini rüzgarlı ve yağışlı havanın etkili olacağı bilgisini alan Düzce kaymakamlığı, denize girişleri yasaklandı. Alınan karar gereği can kurtaran ve güvenlik güçleri de devriye atarak denize girenlere uyarılarda bulunacak.

YASAK BÜTÜN PLAJLARI KAPSIYOR!

Kaymakamlığın sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Olumsuz hava/deniz şartları nedeniyle 09.08.2023 günü ilçemizdeki bütün plaj ve sahillerde denize girmek tehlikeli ve yasaktır. Vatandaşlarımızın denize girmemeleri rica olunur"



SİLİVRİ'DE DE YASAK GELDİ

Silivri'de de kötü hava şartlarından dolayı İlçe kaymakamlığı tarafından 8-9 Ağustos tarihleri arasında denize girmek yasaklandı. Silivri İlçe Kaymakamlığı tarafından sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "8 Ağustos - 9 Ağustos 2023 tarihlerinde sahil ve plaj bölgelerinde olumsuz hava ve deniz şartları beklendiğinden, İlçemiz sınırları dahilindeki sahillerde denize girmek tehlikeli olup, denize girilmesi yasaklanmıştır" denildi.

BİR YASAK DA ŞİLE'DE

Şile Kaymakamlığı tarafından yarın etkili olması beklenen rüzgar ve fırtına nedeniyle yarın denize girilmesi yasaklandı. Kaymakamlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, 9 Ağustos Çarşamba günü kuvvetli rüzgar ve sağanak yağış​ beklendiği vurgulanarak, "9 Ağustos Çarşamba günü İlçemiz sahillerinde denize girmek yasaklanmıştır" denildi.

TEKİRDAĞ'DA 2 GÜN DENİZE GİRMEK YASAK

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle plajlarda 2 gün denize girilmesi yasaklandı. Şarköy Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, ilçede elverişsiz hava şartları nedeniyle tüm plajlarda dünün ardından bugün de denize girilmesine izin verilmeyecek.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...