Tgrt Haber

Meteoroloji'den Antalya için kuvvetli yağış uyarısı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
17 May 2023 23:12 - Güncelleme : 17 May 2023 23:25
Meteoroloji'den Antalya için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya'da geçerli olacak gök gürültülü sağanak yağış için uyardı. Yarın etkili olacak sağanak için sel, su baskını konusunda vatandaşlara mesaj gönderildi. Marmara bölgesinde, İstanbul başta olmak üzere Kocaeli ve Sakarya'da da kuvvetli sağanak bekleniyor. 

AA'da yer alan habere göre Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul​ Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, yarın Marmara'nın doğusunda, İstanbul Anadolu Yakası​, Yalova​, Kocaeli​, Sakarya​'da yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

Bu nedenle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ile yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

Açıklamada ayrıca Kütahya'nın kuzeyi, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara'nın kuzey ve batısı, Çankırı, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Amasya, Tokat, Çorum ve Sinop'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (metrekareye 21-50 kilogram) sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği de ifade edildi.

ANTALYA İÇİN 'TEDBİRLİ OLUN' ÇAĞRISI 

Antalya'da yarın gök gürültülü sağanak etkili olurken yıldırım riski için de uyarı yapıldı. Bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Meteoroloji'den Antalya için kuvvetli yağış uyarısı

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU İÇİN TIKLAYINIZ 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...