Tgrt Haber

Meteoroloji uzmanı kar için tarih vererek uyardı: Fırtına kopacak!

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
02 Şubat 2023 22:55 - Güncelleme : 02 Şubat 2023 23:33
Meteoroloji uzmanı kar için tarih vererek uyardı: Fırtına kopacak!

Şubat ayına girilmesine rağmen kar yağışı bazı bölgelerde etkisini göstermeye yeni başladı. Başlayan yağışlar ise uyarıları ardı sıra getirdi. Meteoroloji uzmanı kez kar fırtınası uyarısı geldi. Şiddetli fırtınanın uzun süre etkili olması bekleniyor. Kar fırtınası sadece İstanbul'da değil Marmara Bölgesi'ndeki birçok ilde de etkisini gösterecek.

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyrettiği günlere veda etme zamanı geldi. Aylardır yağması gereken kar bu sene geç geldi. Merakla beklenen kar, neredeyse yurdun her bölgesinde etkisini gösterirken İstanbul​ da ilk kar yağışı ile buluştu.

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten İstanbul'da kar fırtınası için önemli uyarılarda bulundu. 

Twitter hesabından açıklama yapan Ökten, pazar ve pazartesi günleri kar fırtınasının etkili olacağına dikkat çekti. Trafiğe çıkacakları tedbirli olması için uyaran Ökten, tatilde olan okullar için de tatilin uzayabileceği yorumu yaptı. 

TÜM MARMARA'DA ETKİLİ OLACAK

İstanbul'un yanı sıra Bursa​, Yalova​, Kocaeli ve Sakarya'da da Pazar ve Pazartesi günleri kar fırtınasının etkili olması bekleniyor. 

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul'da beklenen kar fırtınasının gücü 105 km hıza çıktı. Değişim olmazsa İstanbullular Pazar akşamı ve Pazartesi öğlen arası eşsiz bir doğa olayı yaşayabilirler...

İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'ya Pazar günü örtülük kar geliyor. Pazartesi de devam edecek. Kış kendini göstermeye başladı. Yeni haftada Kış koşulları daha da etkili olacak. Trafiğe çıkacaklar tedbirli olmalı...

Çok önemli bir husus. İstanbul'a geçen sene 24 Ocak'taki gibi bir kar fırtınası gelebilir. Yine bir vortex kar yağışı. Saatler içerisinde yüksek bir kar birikimi olabilir ve rüzgar hızı bu sefer 100 km'ye kadar çıkabilir. Okul tatili uzayacak gibi görünüyor..."

https://twitter.com/KeremOktenMeteo/status/1621119187866521601

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
RÜSTEM 3 Şubat 2023 07:19

Allah hayırlı rahmetler versin.

Engin 3 Şubat 2023 00:41

BAKALIM BU SEFER TUTACAKMI:) HAFTALARDIR HA BUGÜN HA YARIN DİYE DİYE ARTIK İNSANLAR İNANMIYOR, VE ÖNLEMİNİ ALMIYACAKLAR BENCE. ARTI BENCE BU TUTMAYAN HAVA RAPORLARINIZADA ENÇOK RAKI BALIK YİYENLER YADA YEMEYİ DÜŞÜNENELER BOZULUYORSUR????

Sonraki Haber Yükleniyor...