Tgrt Haber

İstanbul için peş peşe uyarı: Meteoroloji ve AFAD şiddetli yağış için saat verdi

07 Temmuz 2023 14:46 - Güncelleme : 07 Temmuz 2023 16:33
İstanbul için peş peşe uyarı: Meteoroloji ve AFAD şiddetli yağış için saat verdi

Türkiye'de temmuz ayıyla birlikte serin hava, yerini kavurucu sıcaklara bırakmaya başlamıştı. AFAD ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden ise serin ve yağışlı hava uyarıları geldi. Vatandaşlardan sel, su baskını ve ulaşımda aksaklık gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmaları istendi.

Mevsim normallerinin üzerinde seyir eden aşırı sıcaklardan bunalan İstanbullular, bu gece başlaması beklenen gök gürültülü sağanağın etkisiyle serinleyecek.  

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıkmaya göre yarın sabah saatlerinden itibaren İstanbul​, Bursa, Yalova ve Bilecik'te yerel olarak kuvvetli, Kocaeli'de çok kuvvetli, Sakarya'da şiddetli, Sakarya'nın doğu ilçelerinde ise aşırı ve gök gürültülü sağanak​ yağışın etkili olacağı tahmin ediliyor.

PAZAR AKŞAMINA KADAR SÜRECEK

Yağışların, İstanbul ve Yalova'da pazar günü sabah saatlerine kadar, diğer yerlerde ise pazar günü akşam saatlerine kadar aralıklarla sürmesi bekleniyor.

Ayrıca bu gece saatlerinden sonra Zonguldak, Düzce ve Bartın'da yerel olarak şiddetli ve aşırı, yarın sabah saatlerinden itibaren Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli, yarın gece saatlerinden itibaren Kastamonu'nun kuzey ilçelerinde yerel olarak şiddetli, aşırı ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı öngörülüyor.

AFAD​'DAN SEL​ UYARISI

Yaz sıcaklarının yoğun hissedildiği İstanbul, gece saatlerinden itibaren pazar sabahına kadar sürmesi beklenen yağışlı havanın etkisine girecek. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı da (AFAD) yağış​ uyarısına ilişkin vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz" ifadeleri yer aldı

SAĞANAK YAĞIŞLI GEÇECEK

Ülke genelinde de etkili olması tahmin edilen yağışların genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, (Sinop hariç) Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz, İstanbul'un Anadolu Yakası ve İskenderun Körfezi ile Kocaeli, Sakarya ve Çorum çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İstanbul için peş peşe uyarı: Meteoroloji ve AFAD şiddetli yağış için saat verdi

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...