Tgrt Haber

Meteoroloji ve uzman isimden İstanbul için uyarı: Yağmurlukları hazırlayın! Kuvvetli geliyor

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
13 Kasım 2023 11:27 - Güncelleme : 13 Kasım 2023 13:55
Meteoroloji ve uzman isimden İstanbul için uyarı: Yağmurlukları hazırlayın! Kuvvetli geliyor

Meteoroloji raporlarına göre 13 Kasım 2023'te İstanbul için beklenen yağış sabah saatlerinden itibaren başladı. Marmara Bölgesi'nde yağışların 5 gün daha devam etmesi bekleniyor. Prof. Dr. Orhan Şen hava durumu konusunda uyarıda bulunarak, İstanbul'da kuvvetli yağışların süreceğini ve vatandaşların yağmurlukları hazırlaması gerektiğini ifade etti.

Meteoroloji'den 13 Kasım 2023 Pazartesi günü için tahminler paylaşıldı. MGM'den haftanın ilk günü için yapılan açıklama şöyle: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz (Kahramanmaraş hariç), İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Aksaray, Nevşehir, Yozgat ve Bitlis çevrelerinin yağmur ve sağanak​ ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Isparta çevrelerinde yerel olarak kuvvetli, Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre 13 Kasım Pazartesi günü İstanbul​'da yoğun sağanak yağış​ bekleniyordu.

Vatandaşların, gece saat 03.00'ten akşam 22.00'e kadar sürecek olan yağışlara karşı önlem alması gerektiği belirtildi. Hava sıcaklığı 17°C Megakent İstanbul’da bulutlu hava hakim ve yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağış sürüyor.

Meteoroloji ve uzman isimden İstanbul için uyarı: Yağmurlukları hazırlayın! Kuvvetli geliyor

KUVVETLİ YAĞIŞ​ UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden sel​, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

''YAĞMURLUKSUZ ÇIKMAYIN''

Hava durumu konusunda uyarıda bulunan Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Pazartesi, İstanbul yağmurlu öğlen saatlerinde yağış şiddetini artıracak. Su baskını ve dere taşkını riski var. Yağışın artmasıyla birlikte rüzgar kuzeyden kuvvetli esecek. Bugün montsuz, kazaksız yağmurluksuz çıkmayın. Sıcaklık 16 derece, akşam 10 dereceye düşecek."

 İSTANBUL İÇİN HAVA DURUMU 

 TÜRKİYE GENELİ HAVA DURUMU 

 ANKARA İÇİN HAVA DURUMU 

 İZMİR İÇİN HAVA DURUMU 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...