Tgrt Haber

Meteoroloji'den 13 ile 'sarı kodlu' uyarı: Şiddetli sağanak bekleniyor.. Bugün hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 13 Kasım hava durumu...

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü
13 Kasım 2023 06:20 - Güncelleme : 13 Kasım 2023 09:59
Meteoroloji'den 13 ile 'sarı kodlu' uyarı: Şiddetli sağanak bekleniyor.. Bugün hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 13 Kasım hava durumu...

13 Kasım hava durumu raporu Meteoroloji tarafından yayımlandı. 13 ili sarı kod ile uyarı yapılan raporda  Marmara, Ege ve Akdeniz'in batısındaki bazı illerde yerel şiddetli sağanak bekleniyor. Güne sağanak yağışla başlayan İstanbul'da yağmurun etkisini yitireceği saat de belli oldu. Peki yurt genelinde bugün hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 13 Kasım hava durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 13 Kasım 2023 hava durumu raporunu  yayımladı. Meteoroloji uzmanlarının tahminlerine göre batı bölgeler başta olmak üzere yurdun önemli bir bölümü şiddetli sağanak yağışın etkisi altında olacak. Bu doğrultuda 13 il için sarı kodlu uyarıda bulunuldu.

Yağışların Marmara'nın güney ve batısı, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Isparta çevrelerinde yerel olarak kuvvetli, Antalya'nın doğu kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması olması beklendiğinden, ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

13 İL İÇİN "SARI KOD" İLE UYARI

Buna göre Marmara Bölgesi'nde İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ, Sakarya, Yalova, Bursa, Çanakkale ve Balıkesir'de yerel kuvvetli sağanak bekleniyor.

Ege Bölgesi'nde ise İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla ile Akdeniz Bölgesi'nde Antalya'da yerel şiddetli yağmur bekleniyor.

Yetkililer yağışların yerel kuvvetli olmasından dolayı sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması uyarısında bulundu.

Meteoroloji'den 13 il için sarı kodlu uyarı

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

Yayımlanan Meteoroloji raporuna göre İstanbul'da sabaha karşı etkili olmaya başlayan şiddetli sağanak gün içinde aralıklarla görülmeye devam edecek. Tahminlere göre akşam saat 20.00 sularına kadar etkisini azaltarak sürdürecek yağış, sonraki saatlerde yerini yıldızlı bir gökyüzüne bırakacak.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK? İL İL HAVA DURUMU

Hava sıcaklığı yurdun batı kesiminde azalırken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güney yönlerden, sabah saatlerinden sonra Marmara'nın batısında kuzeyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde güneyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

MARMARA BÖLGESİ HAVA DURUMU

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve ye yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin güney ve batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

  • EDİRNE 12°C, 16°C Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
  • İSTANBUL 15°C, 17°C Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
  • KOCAELİ 12°C, 17°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
  • TEKİRDAĞ 14°C, 16°C Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Muğla'nın doğu, Afyonkarahisar ile Uşak'ın kuzey kesimlerinin, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinden sonra bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

  • AFYONKARAHİSAR 8°C, 16°C Parçalı çok bulutlu, ilk saatlerde kuzey kesimlerinin, sabah saatlerinden itibaren il genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
  • DENİZLİ 13°C, 19°C Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
  • İZMİR 15°C, 21°C Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
  • MUĞLA 13°C, 17°C Parçalı çok bulutlu, ilk saatlerde doğu kesimlerinin, sabah saatlerinden itibaren il genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, Antalya çevreleri ile öğle saatlerinde bölgenin batısının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

  • ADANA 19°C, 23°C Parçalı ve yer yer çok bulutlu
  • ANTALYA 19°C, 23°C Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.
  • ISPARTA 11°C, 18°C Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
  • MERSİN 18°C, 27°C Parçalı ve yer yer çok bulutlu

İÇ ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Kırşehir ve Yozgat çevreleri ile Ankara'nın kuzeybatı, Eskişehir'in doğu kesimlerinin, öğle saatlerinde bölgenin kuzeybatısının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

  • ANKARA 9°C, 17°C Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde kuzeybatı çevrelerinin, yarın öğle saatlerinde il genelinin yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
  • ESKİŞEHİR 7°C, 16°C Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde doğu çevrelerinin, öğle saatlerinde il genelinin yerel olarak kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
  • KAYSERİ 4°C, 22°C Parçalı bulutlu
  • KONYA 8°C, 20°C Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

Yağışların öğle saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

  • BOLU 9°C, 15°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
  • KASTAMONU 6°C, 17°C Yağışların öğle saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
  • SİNOP 16°C, 21°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
  • ZONGULDAK 13°C, 18°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz (Tokat hariç) ile Doğu Karadeniz kıyılarının sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

  • RİZE 14°C, 21°C Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı
  • SAMSUN 15°C, 21°C Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde sağanak yağışlı
  • TOKAT 11°C, 23°C Parçalı ve çok bulutlu
  • TRABZON 16°C, 21°C Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı bulutlu, Van, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

  • AĞRI 1°C, 14°C Parçalı bulutlu
  • ERZURUM 1°C, 14°C Parçalı bulutlu
  • MALATYA 4°C, 19°C Parçalı bulutlu
  • VAN 4°C, 15°C Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde hafif sağanak yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUM

Parçalı ve az bulutlu, ilk saatlerde doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

  • DİYARBAKIR 7°C, 23°C Parçalı ve az bulutlu
  • GAZİANTEP 9°C, 22°C Parçalı ve az bulutlu
  • MARDİN 14°C, 19°C Parçalı, ilk saatlerde yer yer çok bulutlu
  • ŞANLIURFA 13°C, 24°C Parçalı ve az bulutlu

Kaynak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...