Tgrt Haber

Meteoroloji'den 14 il için sarı ve turuncu uyarılar! İstanbul için de alarm verildi... Bugün hava nasıl olacak? İşte İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 8 Aralık hava durumu...

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü
08 Aralık 2023 07:19 - Güncelleme : 08 Aralık 2023 07:30
Meteoroloji'den 14 il için sarı ve turuncu uyarılar! İstanbul için de alarm verildi... Bugün hava nasıl olacak? İşte İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 8 Aralık hava durumu...

Meteoroloji  8 Aralık son dakika hava durumu raporunu yayımladı. Uzmanlar birçok ilde sıcaklığı düşeceği biglisini verirken İstanbul'un da aralarında olduğu 14 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Peki bugün hava nasıl olacak? İşte İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 8 Aralık hava durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 8 Aralık 2023 hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Rapora göre kış mevsimi gittikçe daha çok etkisini hissettiriyor. Sıcaklıkların birçok ilde mevsim normallerinin altına ineceğinin belirtildiği raporda İstanbul da dahil olmak üzere 14 il için sarı ve turuncu kodlarla uyarıda bulunuldu.

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, ülke geneli (Doğu Anadolu'nun doğusu, Rize çevreleri ve Artvin kıyıları dışında) yağmur ve sağanak yağışlı, Akdeniz kıyıları gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BUGÜN (8 ARALIK) HAVA NASIL OLACAK?

Yağışların; Marmara'nın doğusu, Ege , Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneybatısı ile Çanakkale'nin doğusu, Diyarbakır ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın merkez ve batısı, Mersin çevreleri ve Adana'nın güney kesimlerinde yer yer çok kuvvetli, Antalya’nın doğusunda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Meteoroloji'den 14 il için sarı ve turuncu uyarılar! İstanbul için de alarm verildi... Bugün hava nasıl olacak? İşte İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 8 Aralık hava durumu...

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının Marmara ve Kıyı Ege'de mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli, kuzeybatı kesimlerde kuzeyli yönlerden, hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli(40 - 60 km / saat) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Marmara'nın doğusu, Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneybatısı ile Çanakkale'nin doğusu, Diyarbakır ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Mersin ve Adana'nın güney kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2), Antalya’nın doğusunda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yağışların Antalya’nın doğusunun 1500 m üzeri yüksek kesimlerinde (özellikle Antalya-Konya yolunun Alacabel mevkiinde) kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli(40 - 60 km /saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı(Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Öte yandan Meteoroloji, İstanbul dahil 14 kent için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu.  Adana ve Antalya için turuncu Mersin için sarı ve turuncu kodlu yapılırken; Aydın, Burdur, Bursa, Isparta,  İstanbul, İzmir, Kocaeli, Manisa, Muğla, Sakarya, Yalova için sarı kodlu uyarı yapıldı.

MARMARA BÖLGESİ HAVA DURUMU

BURSA °C, 11°C Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel kuvvetli olması bekleniyor.

EDİRNE °C, 6°C Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu anla yüksekleri karlakarışık yağmurlu

İSTANBUL °C, 8°C Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel kuvvetli olması bekleniyor.

KOCAELİ °C, 11°C Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji'den 14 il için sarı ve turuncu uyarılar! İstanbul için de alarm verildi... Bugün hava nasıl olacak? İşte İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 8 Aralık hava durumu...

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

AFYONKARAHİSAR °C, 12°C Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı gece saatlerinden sonra yükseklerinin karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DENİZLİ °C, 16°C Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

İZMİR °C, 15°C Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Yerel kuvvetli olması bekleniyor.

MUĞLA °C, 12°C Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Yerel kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

ADANA °C, 17°C Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel kuvvetli yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA °C, 18°C Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel kuvvetli yer yer çok kuvvetli, doğusunda şiddetli olması bekleniyor.

BURDUR °C, 11°C Çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğusunda yerel kuvvetli olması bekleniyor.

MERSİN °C, 18°C Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel kuvvetli yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

ANKARA °C, 11°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ÇANKIRI °C, 9°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR °C, 9°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KONYA °C, 11°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

BOLU °C, 11°C Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

DÜZCE °C, 13°C Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

KASTAMONU °C, 9°C Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ZONGULDAK °C, 14°C Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

RİZE °C, 18°C Çok bulutlu

SAMSUN °C, 18°C Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı

TOKAT °C, 14°C Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

TRABZON °C, 19°C Çok bulutlu, öğle saatlerinden aralıklı sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

ERZURUM °C, 4°C Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu yüksekleri karlakarışık yağmur ve kar yağışlı

HAKKÂRİ °C, 7°C Çok bulutlu

MALATYA °C, 9°C Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

VAN °C, 10°C Çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

DİYARBAKIR °C, 11°C Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden sonra yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

GAZİANTEP °C, 13°C Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

MARDİN °C, 11°C Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

SİİRT °C, 12°C Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

 

Kaynak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...