Tgrt Haber

Meteoroloji'den 15 il için sağanak uyarısı... Diğer bölgeler kavruluyor! 6 Haziran hava durumu tahminleri

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü
06 Haziran 2024 06:33 - Güncelleme : 06 Haziran 2024 07:12

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 6 Haziran hava durumu raporunu yayımladı. Yurdun büyük bölümünde sıcak ve güneşli hava etkisini gösterecek. Ancak başkent Ankara da dahil 15 ilde sağanak geçişleri görülecek. İşte 6 Haziran hava durumu tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 6 Haziran 2024 tarihli hava durumu​ raporunu yayımladı. Yapılan uzman değerlendirmelerine göre yurt genelinde yaz ayları bugün de etkisini sürdürüyor. Ancak aralarında başkent Ankara​'nın da bulunduğu 15 ilde yer yer kuvvetli olmak üzere sağanakyağış​ ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri görülecek.    

Meteoroloji'nin yayımladığı raporda şu bilgilere yer verildi:

Meteoroloji'den 15 il için sağanak uyarısı... Diğer bölgeler kavruluyor! 6 Haziran hava durumu tahminleri - 1. Resim

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Ülkemiz genelinin az bulutlu ve açık olacak.

Gün içinde zamanla Trakya, Marmara'nın güneyi, İç Ege, Akdeniz ve Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun parçalı bulutlu hava hakim olacak.

Öğle saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir, Çankırı, Sivas, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çorum, Ankara'nın kuzey ve batı çevrelerinde yağış görülecek.

Konya'nın batı kesimleri, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in batısı, Bursa'nın doğusu, Antalya'nın kuzeybatı ilçeleri (Elmalı ve Korkuteli), Rize'nin iç kesimleri ve Erzurum'un kuzey çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Kaynak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...