Tgrt Haber

Meteoroloji'den 21 il için uyarı... Doğu'da yoğun kar: 1024 yolu ulaşıma kapattı! Bugün hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 24 Aralık hava durumu

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü
24 Aralık 2023 10:37 - Güncelleme : 24 Aralık 2023 11:26
Meteoroloji'den 21 il için uyarı... Doğu'da yoğun kar: 1024 yolu ulaşıma kapattı! Bugün hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 24 Aralık hava durumu

Meteoroloji, son dakika hava durumu raporunu paylaştı. Rapora göre yeni haftada batı bölgelerde sıcaklık artıyor. Kuzey kesimlerde sağanak yağışın doğuda ise kar yağışının etkisini sürdürmesi bekleniyor. Bugün için ise Meteoroloji 21 il için sağanak yağış uyarısı verdi. Peki bugün hava nasıl olacak? İşte İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 24 Aralık hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yeni hava durumu raporunu paylaştı. Verilen bilgilere göre yeni hafta batı bölgelere güneşi, doğu ve kuzey bölgelere ise yağış ve soguk hava getiriyor.

Meterolji 21 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Açıklamaya göre Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Bolu, Çankırı, Erzurum, Giresun, Hakkari, Kars, Kastamonu, Muş, Rize, Sinop, Trabzon, Van, Zonguldak, Bartın, Ardahan, Karabük ve Düzce'de vatandaşların sağanak yağmur, kar yağışı ve şiddetli soğuğa karşı dikkat olmasında fayda var.

Meteoroloji'den 21 il için uyarı... Doğu'da yoğun kar:

BUGÜN (24 ARALIK) HAVA NASIL OLACAK?

Pazar yağış kuzey kesimlerde var, yeni haftada sıcaklık batıda artmaya başlayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Kütahya, Hatay, Kayseri ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların; Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Artvin, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Buna karşın yeni haftanın başında batı  bölgelerimiz ılık seyredecek yumuşak ve yağışsız bir havanın etkisine girecek. Sıcaklık değerledrinin mevsim normallerinin üzerine çıkması beklenirken, yılbaşına kar beklentisiy girenler, bunun için bir sre daha bekleyecek.

Meteoroloji'den 21 il için uyarı... Doğu'da yoğun kar:

DOĞU İLLERİ KARA TESLİM

Buna karşın doğuda durum tam tersi. Yoğun kar yağışı nedeniyle 1024 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekipleri yolların açılması için çalışma başlattı.

Van'da  dün akşam başlayan kar yağışı gece geç saatlere kadar devam etti. Kar kalınlığı kent merkezinde 7, yüksek kesimlerde yaklaşık 30 santimetreye ulaştı. Kar yağışı ile Van genelinde 96 mahalle ve 176 mezra olmak üzere 272 yerleşim yeri yolu ulaşıma kapandı.Yolların yeniden ulaşıma açılması için büyükşehir belediyesi karla mücadele ekipleri çalışma başlattı.

Kars’ta etkili olan kar yağışı ve tipi ulaşımı olumsuz etkiledi. Kentte tipiden Merkeze bağlı 6, Akyaka’ya bağlı 3, Arpaçay’a bağlı 9, Digor’a bağlı 1, Selim’e bağlı 5 ve Susuz’a bağlı 9 olmak üzere toplam 33 köy yolu ulaşıma kapandı. Ulaşıma kapılı bulunan köy yolları için İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri seferber oldu.

ŞEHİR MERKEZİNDE 30 SANTİMETRE KAR

Hakkari'de aralıklı yağan kar, merkezde yer yer 30 santimetreyi bulurken, yüksek rakımlı dağlarda 1 metreye kadar ulaştı. Bununla beraber Hakkari İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamada, “İlimiz genelinde bugün saat 07.30 itibarıyla 32 köy 112 mezra yolu ulaşıma kapalıdır. Hakkari merkez 8 köy, 35 mezra, Şemdinli'de 7 köy, 37 mezra, Yüksekova'da 17 köy, 40 mezra. Karla mücadele çalışmaları devam etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Muş'ta kar kalınlığı kent merkezinde 10 santimetreye, yüksek kesimlerde yer yer 1,5 metreye ulaştı. Yoğun kar nedeniyle ulaşıma kapanan 368 köy ile 207 mezra yolunda ulaşımın sağlanabilmesi için çalışmalar sürüyor.

MARMARA BÖLGESİ HAVA DURUMU

ÇANAKKALE °C, 18°C Parçalı bulutlu

EDİRNE °C, 17°C Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL °C, 14°C Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Anadolu Yakası sağanak yağışlı

KOCAELİ °C, 15°C Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

AFYONKARAHİSAR °C, 11°C Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ °C, 16°C Parçalı bulutlu

İZMİR °C, 18°C Parçalı ve az bulutlu

MUĞLA °C, 15°C Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

ADANA °C, 19°C Parçalı bulutlu

ANTALYA °C, 20°C Parçalı bulutlu

HATAY °C, 17°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

MERSİN °C, 18°C Parçalı bulutlu

İÇ ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

ANKARA °C, 8°C Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu, kuzeyinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlI

ESKİŞEHİR °C, 9°C Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu

KONYA °C, 13°C Parçalı ve çok bulutlu

SİVAS °C, 5°C Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

BATI KARADENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

BOLU °C, 5°C Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DÜZCE °C, 11°C Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

KASTAMONU °C, 1°C Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 10°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

ARTVİN °C, 5°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

SAMSUN °C, 8°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

TOKAT °C, 8°C Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağmurlu

TRABZON °C, 9°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

ERZURUM °C, 3°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde kar yağışlı

KARS °C, 2°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kar yağışlı

MALATYA °C, 11°C Parçalı ve çok bulutlu

VAN °C, 5°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

DİYARBAKIR °C, 10°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu

GAZİANTEP °C, 14°C Parçalı ve çok bulutlu

MARDİN °C, 7°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu

ŞANLIURFA °C, 12°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu

Kaynak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...