Tgrt Haber

Son dakika! Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı: 29 il beyaza bürünecek

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
26 Aralık 2022 00:01 - Güncelleme : 26 Aralık 2022 11:37
Son dakika! Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı: 29 il beyaza bürünecek

Son dakika haberi: Yurdu etkisi altına alan soğuk hava bu haftada etkisini sürdürmeye devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 29 kente kar uyarısında bulunurken bugün için 3 ile turuncu 19 ile ise sarı kodlu uyarıda bulundu.

Soğuk havanın etkisiyle beklenen kar yağışı​ için Meteoroloji​ Genel Müdürlüğü’nden kritik bir açıklama geldi. Yurdun büyük bir kesiminde kar yağışının etkisini göstereceğini bildiren Meteoroloji, 29 kente yoğun kar uyarısında bulundu. Öte yandan, Meteoroloji 3 il için turuncu 19 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. 

29 İL İÇİN KAR UYARISI

Bu iller arasında Ankara​, Bolu, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Amasya, Kırşehir, Niğde, Kayseri, Tokat, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan bulunuyor.

İSTANBUL​'DA KAR YAĞIŞI OLACAK MI?

İstanbul'da Aralık ayı sonunda kar yağışı beklenmiyor. Ocak ayının ortalarından itibaren ise kar yağışının İstanbul'da da kendisini göstermesi bekleniyor.

Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit, "7 günlük bir tahmin yapabiliriz. Pazartesi ve salı günü yine İstanbul'da yağış yok. Genel olarak ocak ayından itibaren kar yağışı başlıyor ama bu her yıl değişim gösteriyor. Önlem alınmasında bir sıkıntı yok ama en azından kar yağışı beklentisinin en azından 1 hafta öncesinde önlemleri başlatmak daha mantıklı ama önlemi ne kadar erken alırsak da o kadar da hazırlıklı oluruz" dedi.

3 İLE TURUNCU 19 İLE SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa, Gaziantep ve Kilis için turuncu kodlu uyarıda bulunurken, Adana, Antalya, Diyarbakır, Hatay, Kastamonu, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Karaman, Karabük, Osmaniye, Adıyaman, Bolu, Gaziantep, Mersin, Malatya, Mardin, Zonguldak, Bartın ve Düzce için sarı kodlu uyarı yaptı.

Son dakika! Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı: 29 il beyaza bürünecek

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...