Tgrt Haber

Meteoroloji'den Antalya için turuncu kodlu uyarı! 'Çok kuvvetli' geliyor

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
15 Mart 2023 23:00 - Güncelleme : 15 Mart 2023 23:05
Meteoroloji'den Antalya için turuncu kodlu uyarı! 'Çok kuvvetli' geliyor

Meteoroloji, Antalya'nın merkez ve doğu ilçelerinde yarın öğleden sonra şiddetli yağışların beklendiği konusunda "turuncu kod" uyarısı yaptı. AFAD, kentte yaşayanların cep telefonlarına uyarı mesajı göndererek tedbirli olmalarını tavsiye etti. Ayrıca, Muğla, Isparta ve Burdur illeri için de kuvvetli yağışların beklendiği konusunda "sarı kod" uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü, yarın Antalya​'nın merkez ve doğu ilçelerinde metrekareye 76 ila 100 kilogram yağış​ beklendiğini duyurdu.

Turuncu kod uyarısı yapılan açıklamada, şiddetli yağışlar nedeniylesel​, su baskını, yıldırım, hortum​ ve dolu​ riskine dikkat çekildi. Ulaşımda aksamaların yanı sıra yağış anında kuvvetli rüzgar ve yükseklerde buzlanma gibi riskler de belirtildi. Yağışların yarın öğle saatlerinde başlayacağı ve cuma gecesi sona ereceği tahmin ediliyor.

VATANDAŞA SMS'Lİ UYARI 

AFAD tarafından da kentte oturanların cep telefonuna uyarı mesajı gönderildi. Telefonlara gelen SMS'te 'Meteorolojiye göre yarın Antalya'da çok kuvvetli yağış ve yükseklerde kar var. Sel, su baskın, yıldırm, dolu, buzlanmaya karşı tedbirli olunmalıdır' uyarısı yapıldı.

Meteoroloji'den Antalya için turuncu kodlu uyarı! 'Çok kuvvetli' geliyor

MUĞLA, BURDUR VE ISPARTA İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Muğla, Isparta ve Burdur için de sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı geldi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son verilere göre, yarın Muğla, Isparta ve Burdur'un doğusunda yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli, Antalya merkez ve doğusunda yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanağın beklendiği açıklandı. 

Açıklamada sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

Meteorolojiden yapılan duyuruda da, Isparta ile Burdur'da yarın öğle saatlerinden itibaren etkisini artıracak sağanak yağışların Bucak, Çeltikçi, Ağlasun civarında yerel olarak kuvvetli metrekareye 21-50 kilogram ve çok kuvvetli metrekareye 51-70 kilogram olmasının beklendiği kaydedildi. 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Uğur Öztürk 16 Mart 2023 10:07

Şu anda hava güneşli meteoroloji antalyada sınıfta kaldı.

Sonraki Haber Yükleniyor...