Tgrt Haber

Meteoroloji'den bir uyarı daha: İstanbul'da yoğun kar yağışı bekleniyor

11 Mart 2022 14:22 - Güncelleme : 11 Mart 2022 15:36
Kar yağışlarının pazar günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan ve kent genelinde etkisini hissettiren yoğun kar yağışıyla ilgili Meteoroloji'den bir uyarı daha geldi. Cumartesi akşam saatlerinden itibaren Avrupa yakası ağırlıklı olmak üzere kar yağışlarının etkisini daha da artırması bekleniyor. İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışının Pazar günü öğle saatleriyle birlikte şehri terk etmesi öngörülüyor.

Kar yağışlarının pazar günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

İstanbul'da dün başlayan kar yağışı bu sabah itibariyle etkisini artırdı. Meteoroloji Cumartesi günü akşam saatlerinden itibaren yoğun yağışlarla birlikte günlük yaşamda meydana gelecek olumsuzluklara karşı uyarılarda bulundu.

KAR SAĞANAKLARI BEKLENİYOR

Meteoroloji'den yapılan açıklama şu şekilde:

Yapılan son değerlendirmelere göre; İstanbul'da bu gece ve yarın (Cumartesi) aralıklı ve yerel olarak kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Cumartesi akşam saatlerinden itibaren Avrupa yakası ağırlıklı olmak üzere kar yağışlarının etkisini daha da artıracağı ve yer yer yoğun gök gürültülü kar yağışları görüleceği tahmin ediliyor. Pazar günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

EN YOĞUN KAR BEKLENEN GÜN

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da meteoroloji verilerine göre en yoğun kar yağışının yarın beklendiğini ifade ederek şunları söyledi:

Cumartesi gerçekten bu 4-5 günlük kar yağışı içerisinde en yoğun kar beklenilen gün olduğunun altını çizelim. Bazı yerlerde bir anda o gün, 15-20 santimetrelik kar kalınlığına ulaşılabileceği konusunda arkadaşlarım bilgi verdi. Dolayısıyla vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstermeleri kıymetli. Acil olarak çıkmak zorunda olan araçların da mutlaka kar lastiklerini kullanmalarını ve gerekli tedbirleri alması da şarttır diye altını çizerim.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...