Tgrt Haber

Meteoroloji'den İstanbul dahil 6 il için kritik uyarı: Yağmur şiddetli geliyor! Hava durumuna bakmadan dışarı çıkmayın

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Meteoroloji
11 Temmuz 2024 06:24 - Güncelleme : 11 Temmuz 2024 09:24

Meteoroloji son dakika hava durumu raporuna paylaştı.Kastamonu, Çorum, Çankırı, İstanbul çevreleri ile Kırıkkale'nin kuzey kesimleri ve Ankara'nın kuzey ve doğusunda yerel kuvvetli yerel kuvvetli olması bekleniyor. Yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu raporunu yayımladı. Uzman meteorologların bilimsel analizler sonucu yaptığı değerlendirmelere göre bugün birkaç ilde şiddetli yağış bekleniyor.

Tahminlere göre ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Karadeniz’in iç kesimleri ile Rize, Ardahan, Kars çevreleri ve Trabzon'un doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den İstanbul dahil 6 il için kritik uyarı: Yağmur şiddetli geliyor.! Hava durumuna bakmadan dışarı çıkmayın. - 1. Resim

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Yağışların; Kastamonu, Çorum, Çankırı, İstanbul çevreleri ile Kırıkkale'nin kuzey kesimleri ve Ankara'nın kuzey ve doğusunda yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığında ise bugün önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklıkların yurt genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den İstanbul dahil 6 il için kritik uyarı: Yağmur şiddetli geliyor.! Hava durumuna bakmadan dışarı çıkmayın. - 2. Resim

Rüzgar bugün Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

ÜÇ BÜYÜK İLDE HAVA DURUMU 

ANKARA HAVA DURUMU 32°C Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren kuzey ve batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL HAVA DURUMU °C, 31°C Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel kuvvetli olması bekleniyor.

İZMİR HAVA DURUMU °C 36°C Parçalı ve az bulutlu

 

Kaynak: Meteoroloji
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...