Tgrt Haber

Meteoroloji’den İstanbul’un iki ilçesi için uyarı: Teyakkuzda olun

Editör: Berna Akkaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
07 Haziran 2022 16:18 - Güncelleme : 07 Haziran 2022 16:22
Meteoroloji’den İstanbul’un iki ilçesi için uyarı: Teyakkuzda olun

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün resmi Twitter hesabı ve internet sitesinde, İstanbul’un iki ilçesi için uyarı verildi. İstanbul'un güneydoğusu, Kocaeli ve Sakarya'nın güney kesimleri ile Çorum çevresinde gök gürültülü sağanak beklendiği kaydedilen uyarıda, bu bölgelerde yaşayan vatandaşlardan tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’un güneydoğusu için uyarı verdi. Pendik ve Tuzla ilçeleri, Kocaeli ve Sakarya'nın güney kesimlerinde beklenen gök gürültülü sağanağın 3 saat boyunca süreceği tahmin edilirken vatandaşların tedbir alması gerektiği bildirildi.

Çorum çevrelerindeki gök gürültülü sağanağın ise akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetlenmesi bekleniyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu ve yağış​ anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

ORHAN ŞEN'DEN İSTANBUL​'A UYARI

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumuna ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaparak İstanbul ve Ankara​ başta olmak üzere tüm ülkeyi uyardı. Ankara'da kuvvetli yaz yağmurları olacağını, İstanbul'da ise yerel ve aralıklı olarak yağışların hafta sonu da dahil olmak üzere hafta boyu devam edeceğini bildiren Şen, yağışların sıcaklığı da düşüreceğinin altını çizdi. 

Şen paylaşımında radar görüntülerini kullanarak şu ifadelere yer verdi:

"Bugün Ankara'da kuvvetli yaz yağmurları var.İstanbulda yağmur yerel olarak 1 hafta (perşembe hariç) aralıklı sürecek Haftasonu şiddetli.Sıcaklık bu iki ilimizde 3-4 C düşüyor.

Bu hafta yağışların Türkiye'de etkili olacağı görülüyor. Özellikle hafta sonu Marmara dahil batı ve iç bölgelerde yağış, yerel olarak su baskınları yapacak kuvvette. Sıcaklıklar 3-4 C düşecek. Önümüzdeki 10 gün meteorolojiyi takip edelim. Özellikle cumartesi, pazar, pazartesi.

Bugün Marmara, İç Anadolu, Akdenizin iç kesimleri, Batı Karadeniz, İstanbul, Afyon gök gürültülü yağmurlu."

https://twitter.com/TemizHava/status/1534037804400910337

İSTANBU 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

İstanbul'da bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağışlar, akşama dek devamlıığını sürdürecek. Sıcaklıkların hissedilir şekilde düştiği megakentte yağışlar perşembe günü vereceği aranın ardından yeniden devma edcek.i Özellikle hafta sonu kentte kuvvetli ve gök gürültülü sağanak beklenirken sıcaklıkların da mevsim normallerinin altında seyredeceği kaydedildi.

Meteoroloji’den İstanbul’un iki ilçesi için uyarı: Teyakkuzda olun

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...