Tgrt Haber

Meteorolojiden kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı!

11 Ocak 2016 14:22
Meteorolojiden kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı!

Meteorolji, kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Güney ve batı yönlerden orta kuvvette esmekte olan rüzgarın; bu geceden itibaren hızını arttırarak yarın Marmara, Kuzey Ege’de fırtına (50-80 Km/S), Güney Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz’de kuvvetli rüzgar (30-60 Km/S) şeklinde eseceği, 13.01.2016 Çarşamba günü İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-70 Km/S) şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın meydana getireceği olumsuzluklara karşı (soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.
ÇIĞ UYARISI
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bölge genelinde meydana gelen kar yağışları ile yer yer yüksek kar örtüsünün meydana geldiği, bugünden itibaren güneyli rüzgarlar ve eski kar örtüsü üzerine yeni yağışların da yağması gibi nedenlerle özellikle yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunduğu ifade edildi. Açıklamada, yaşanılabilecek çığ tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...