Tgrt Haber

Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı!  Şemsiyenizi unutmayın! Bugün hava nasıl olacak?  İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 22 Aralık hava durumu

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü
22 Aralık 2023 06:22 - Güncelleme : 22 Aralık 2023 06:23
Anadolu Ajansı

Meteoroloji'den son dakika hava durumu raporunu yayımladı. Tahminlere göre bugün Türkiye genelinde yağışlı hava etkili olacak. İstanbul başta olmak üzere Marmara'da birçok il ve ilçe güne yağışla başladı. Doğu'da da birçok il günü yağmur, kar ve soğukla boğuşarak geçirecek. Peki bugün hava nasıl olacak? İşte İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 22 Aralık hava durumu

Anadolu Ajansı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) son dakika 22 Aralık hava durumu raporunu paylaştı. Kurak geçen yaz aylarını takiben sonbaharın da beklenen yağışları getirmemesi sonrası susuzluk tehlikesi birçok ilde baş gösterirken, ekim ayından sonra aralıkta da yağış açısından bereketli günler geçiriyoruz.

İstanbul başta olmak üzere birçok ilde yağışlar barajları doldurmaya devam ederken yeni günde de Meteroloji'den birçok il ve ilçe için yağış uyarısı geldi.  Peki bugün hava nasıl olacak? İşte İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 22 Aralık hava durumu

BUGÜN 22 ARALIK HAVA NASIL OLACAK?

Uzmanlar tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde bugün hava yağışlı olacak. Yurdun kuzeydoğusu ile zamanla batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Batı Akdeniz'in Toroslar mevkii, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli, Antalya çevrelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.

Yurdun doğu kesimlerinde sabah saatlerinden itibaren kuvvetli ve çok kuvvetli yağış bekleniyor. Şırnak'ın doğusu ile Hakkari çevrelerinde çok kuvvetli olması beklenen yağışların, cumartesi gece saatlerine kadar etkili ve genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, 1200 metre üzeri rakımlı kesimlerde yoğun kar şeklinde olacağı öngörülüyor. İşte, 22 Aralık il il hava durumu tahminleri...

ANTALYA'DA ÖĞLEDEN SONRAYA DİKKAT!

Antalya il genelinde dün etkili olan sağanak ve gök gürültülü sağanak gece saatlerinde etkisini kaybetmişti. Ancak bugün öğleden sonra doğu kıyılarında yağış tekrar kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

MARMARA BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ÇANAKKALE 7°C, 14°C Öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

EDİRNE 0°C, 8°C Öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

İSTANBUL 7°C, 13°C Öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

KOCAELİ 7°C, 15°C Öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, kıyılarının gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR 2°C, 10°C Cuma öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

DENİZLİ 6°C, 15°C Cuma öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

İZMİR 8°C, 15°C Öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

MUĞLA 4°C, 11°C Cuma öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

AKDENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Toroslar mevkisinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Batı Akdeniz ile Adana, Hatay ve Osmaniye'de kuvvetli, Antalya çevrelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, Doğu Akdeniz'de güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

ADANA 9°C, 15°C Çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuvvetli olması bekleniyor.

ANTALYA 12°C, 17°C Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuvvetli ve çok kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY 7°C, 13°C Çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kuvvetli olması bekleniyor.

MERSİN 12°C, 17°C Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, bölgenin doğusunun yükseklerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, doğusunda güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

ANKARA 3°C, 9°C Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR 2°C, 10°C Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KONYA 2°C, 11°C Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

SİVAS 1°C, 6°C Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

BATI KARADENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

BOLU 3°C, 8°C Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

DÜZCE 6°C, 13°C Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KASTAMONU 1°C, 8°C Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, zamanla iç ve yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ZONGULDAK 9°C, 13°C Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülmesi bekleniyor. Rüzgârın, güneyli yönlerden (40-70 km/saat) kuvvetli olması bekleniyor.

ARTVİN 5°C, 10°C Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

SAMSUN 10°C, 16°C Çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

TOKAT 2°C, 8°C Sabah saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

TRABZON 12°C, 16°C Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu, yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkâri çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ERZURUM -6°C, 3°C Öğle saatlerinden sonra hafif kar yağışlı

KARS -8°C, 3°C Öğle saatlerinden sonra hafif kar yağışlı

MALATYA 0°C, 6°C Çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu

VAN -4°C, 5°C Öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DİYARBAKIR 2°C, 8°C Çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

GAZİANTEP 4°C, 8°C Çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

MARDİN 3°C, 7°C Çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

ŞANLIURFA 5°C, 11°C Çok bulutlu, bu gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

Kaynak: Meteoroloji Genel Müdürlüğü

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...