Tgrt Haber

Meteoroloji’den Marmara Bölgesi'ne 'yüksek sıcaklık' uyarısı! 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
31 Temmuz 2023 18:00 - Güncelleme : 31 Temmuz 2023 18:20
Meteoroloji’den Marmara Bölgesi'ne 'yüksek sıcaklık' uyarısı! 

Türkiye etkisi altında olduğu sıcak hava dalgasıyla boğuşurken Meteoroloji'den can sıkan bir açıklama daha geldi. Meteoroloji yetkilileri, özellikle Marmara Bölgesi için sıcaklıkların normalin 8 derece üstünde seyredeceğini söyledi. İşte detaylar... 

Yüksek sıcaklıklar Türkiye​'yi kavururken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) Marmara Bölgesi için korkutan bir açıklama geldi.

YARINDAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK 

MGM İstanbul​ Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamada, yarından başlayarak 6 Ağustos tarihine kadar bölgenin sıcak hava dalgasının etkisine gireceği bildirildi. 

Sıcaklıkların mevsim normallerinin 4-8 derece üzerine çıkacağını duyrulurken İstanbul'da termometreler 34 dereceyi gösterecek. 

BÖLGEDE HAVA DURUMU 

Sıcaklıkların İstanbul'da 29-34, Edirne​'de 32-39, Kırklareli'de 31-37, Tekirdağ'da 27-32, Kocaeli'de 32-38, Sakarya’da 31-37, Yalova’da 28-34 derece civarında seyredeceği açıklandı. 

SICAK ÇARPMASINA KARŞI UYARI! 

Mevsim normalleri üzerindeki sıcaklık nedeniyle 11.00 ile 16.00 saatleri arasında, yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...