Tgrt Haber

Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu: Kış ve yaz aynı anda... Bugün hava nasıl olacak? İşte İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 19 Aralık hava durumu

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
19 Aralık 2023 08:29 - Güncelleme : 19 Aralık 2023 08:39
Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu: Kış ve yaz aynı anda... Bugün hava nasıl olacak? İşte İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 19 Aralık hava durumu

Meteoroloji'den son hava durumu raporunu yayımladı. Tahminlere göre bugün Türkiye genelinde yağış beklenmiyor. Ancak yurdun birçok bölgesi dondurucu soğukla boğuşurken bazı bölgeler ılık hava keyfi yaşayacak. Peki bugün hava nasıl olacak? İşte İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 19 Aralık hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü​ (MGM) son dakika hava durumu​ raporunu paylaştı. Uzmanlar tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzeydoğusu ile zamanla batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis görülmesi bekleniyor.

BUGÜN (19 ARALIK) HAVA NASIL?

Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, bugünden itibaren artmaya başlayacağı kuzey, iç ve batı bölgelerde yer yer mevsim normalleri üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

Buna karşın yurdun bir kısmının soğuk hava ile imtihanı sürüyor. Doğu kesimlerde yer yer mevsim normallerinin altında seyredeceği, sıfırın altında 10-11 derecelerin görüleceği belirtiliyor.Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Marmara Bölgesi: Yağışlar etkisini yitirdi. Az bulutlu bir gökyüzü görülüyor. Sıcaklık bölgede 10 ile 15 derece arasında ölçülüyor. Çarşamba günü Bursa-Kocaeli dolaylarında 15 dereceyi de aşması bekleniyor.

Ege Bölgesi: Az bulutlu bir hava hakim. Sıcaklık İzmir’de 17, Denizli’de 14, Muğla’da 15, Afyonkarahisar’da 9 derece ölçülüyor.

Akdeniz Bölgesi: Hava az bulutlu. Sıcaklık bölgede 15 ile 20 derece arasında ölçülüyor. Çarşamba günü de benzer bir hava durumu bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi: Az bulutlu bir hava var. Sıcaklık bölgede 5 ile 10 derece arasında ölçülüyor, gece ise genellikle 0 derecenin altına iniyor.

Karadeniz Bölgesi: Hava parçalı ve az bulutlu. Sıcaklık bölgede 11-12 derecelerde ölçülüyor, yüksek kesimlerinde ise tek hanelerde kalıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi: Hava parçalı bulutlu. Sıcaklık Kars’ta 2, Malatya ve Elazığ’da 8, Hakkari’de 4 derece ölçülüyor. Gece kuzey kesimlerde sıcaklıklar eksi 10,11 derecelere kadar iniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Az bulutlu bir hava hakim. Sıcaklık bölgede 10 ile 15 derece arasında ölçülüyor. Çarşamba günü de benzer bir hava durumu bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...