Tgrt Haber

Metris Cezaevinde yangın paniği! Çok sayıda itfaiye bölgeye yönlendirildi 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
28 Ağustos 2024 00:22 - Güncelleme : 28 Ağustos 2024 01:11

İstanbul'daki Metris Cezaevi'nde yangın paniği yaşandı. Sosyal medyada paylaşılan videolarda cezaevinin bulunduğu bölgeye birçok itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın kısa sürede kontrol altında alınırken İletişim Başkanlığından konuya ilişkin bilgilendirme yapıldı.

İstanbul​'un Esenler​ ilçesindeki Metris Cezaevi'nin önüne akşam saatlerinde çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi sevk edildi. 

Vatandaşlar tarafından kaydedilen videolarda, ekiplerin bir süre cezaevi önünde beklediği ve ardından itfaiye araçlarının cezaevi girişine yöneldiği görüldü.

YANGIN​ KONTROL ALTINA ALINDI!

Metris Cezaevi çevresindeki görüntüler sosyal medyada da gündem olurken, alevlerin kısa sürede kontrol altına alındığı öğrenildi.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyada yayılan yangına ilişkin olumsuz bilgileri gidermek amacıyla bilgilendirme mesajı yayımladı. 

Yangının kısa sürede söndürüldüğü ve olaydan etkilenen mahkum veya personelin de olmadığı duyuruldu. İşte yapılan açıklama:

"İstanbul'un Esenler​ ilçesinde bulunan Metris 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bir mahkum yatağını ateşe vermiştir. Alevler yangına dönüşmeden personel tarafından kısa sürede söndürülmüş, ihtiyaten itfaiye çağrılmıştır. Metris Cezaevi'nde herhangi bir yangın​ durumu söz konusu olmadığı gibi olaydan etkilenen mahkum veya personel de olmamıştır."

 

Kaynak: tgrthaber.com
Sonraki Haber Yükleniyor...