Tgrt Haber

Metrobüsteki bakım trafiği vurdu

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
26 Eylül 2023 15:29 - Güncelleme : 26 Eylül 2023 16:05
Metrobüsteki bakım trafiği vurdu

İstanbul'da bakım çalışması nedeniyle metrobüs yolunun kapatılan bölgelerinde trafik yoğunluğu yaşandı.

İstanbul​ Büyükşehir Belediyesince (İBB)metrobüs​ yolunda başlatılan beton döküm çalışması nedeniyle bazı bölgelerde araçlar, D-100​ kara yoluna yönlendiriliyor.

Yönlendirme yapılan yollarda, sadece metrobüslerin ilerlemesi için geliş-gidiş istikametinde birer şerit dubalar konularak diğer araçların geçişine kapatıldı.

Bu durum daBeylikdüzü​, Esenyurt​, Avcılar, Bayrampaşa ve Fatih'in bazı bölgelerinde D-100 kara yolunda araç yoğunluğuna sebep oluyor.

ÇALIŞMALARIN GECE YAPILMASI TALEP EDİLİYOR

Bu yolu kullanan bazı araç sürücüleri, trafik yoğunluğundan şikayet ederek metrobüs yolundaki çalışmaların gece yapılmasını talep ediyor.

İBB Yol Bakım ve Altyapı Daire Başkanlığınca 1 Temmuz 2022'de başlatılan çalışmanın bu etabında, Zincirlikuyu-Şehit Mustafa Cambaz arasındaki 12 durak ile Beylikdüzü Son Durak-İBB Sosyal Tesisleri arasındaki 14 duraklı güzergah yenilenecek.

4 ayda tamamlanması planlanan çalışmanın ardından metrobüs yolunda 21 yıl boyunca bozulma ve deformasyon olmaması hedefleniyor. Bu yenileme sayesinde her yıl 2 defa yapılan bakım çalışmasına gerek kalmayacağı öngörülüyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...