Tgrt Haber

Meydanlarda 'demokrasi nöbeti' sürüyor

03 Ağustos 2016 08:30
Meydanlarda 'demokrasi nöbeti' sürüyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine tepki için kent meydanlarında toplanan vatandaşlar 'demokrasi nöbeti'ni sürdürüyor.

Fetullahçı Terör Örgütü' nün darbe girişimine tepki için 81 kentin meydanlarında toplanan vatandaşların 'demokrasi nöbeti'ni sürdürüyor.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla 15 Temmuz gecesinden bu yana meydanları boş bırakmayan vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

İstanbul
İstanbul'da vatandaşlar şehrin farklı noktalarında düzenlediği demokrasi nöbetlerini sürdürüyor.  İstanbul'da vatandaşlar Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkilerini sürdürdü. Galata Köprüsü üzerine Türk bayrakları asıldı.

Ankara
Ankara'da vatandaşların 'demokrasi nöbeti' Kızılay Meydanı'nda ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde devam ediyor. 

Kızılay Meydanı'nda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" binlerce vatandaşın katılımıyla sürüyor.

Meydana her gece adeta akın eden vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları, Türkçe ve İngilizce pankartlar, şehitlerin fotoğraflarıyla slogan atarak darbe girişimine tepki gösteriyor.

Mehter gösterileri sunulan alanda, dev ekranlardan 15 Temmuz'da yaşananlarla ilgili görüntüler de izletiliyor.

Gölbaşı'nda, Atatürk Sahil Parkı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar da, darbe girişimine tepki gösterdi.

Öte yandan CHP Altındağ İlçe Başkanlığı tarafından, "Cumhuriyete ve Demokrasimize Sahip Çıkıyoruz" yürüyüşü düzenledi. 

İzmir
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren çok sayıda vatandaş, Konak Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti"nde bir araya geldi, demokrasi için birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Konak Meydanı'nda 15 Temmuz'dan bu yana her gece toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini yine sloganlarla protesto etti.

Kastamonu
Kastamonu'da vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olan vatandaşlar için okutulan kuran tilavetini dinledi.

Meydanda kurulan dev ekranda 15 Temmuz gecesi yaşananların anlatıldığı filmi izleyen vatandaşlar, sloganlar atarak, darbe girişimine tepki gösterdi.

Adana
Adana'da "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi" devam ediyor. 

Adana'da, Uğur Mumcu Meydanı'nda gerçekleştirilen mitinge çok sayıda vatandaş aileleri ve çocuklarıyla katıldı.

Etkinlikte, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için dua edildi, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Mitingde, Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. 

Diyarbakır
Diyarbakır Merkez Kayapınar ilçesindeki Park Orman'da toplanan vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstererek Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini açtı. "Reise selam, FETÖ'ye idam", "Dik dur eğilme bu halk seninle", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atan grup, tekbir getirdi. Etkinlikte mevlit okutuldu, 15 Temmuz şehitleri için dua edildi.

Eski Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, yaptığı konuşmada, darbecilerin haçlı zihniyetiyle ortaklaşa hareket ederek ihanet içinde olduklarına söyledi. 

Elazığ
Ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterip, slogan attı. 

Darbe girişimi esnasında hayatını kaybeden şehitler için Kur'an-ı Kerim okunan ve dua edilen programda, Haydar Baba Kuran Kursu öğrencileri tarafından şiir okudu. 

Mardin
Mardin'de AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini sürdürdü.

Vatandaşlar, "Darbeler tutmaz, ezanlar susmaz", "Mardin burada, FETÖ nerede", "İdam isteriz" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı. 

Batman
Batman'da, Abdurrahim Demir ve Melek Özmen çifti, bir düğün salonda gerçekleştirilen düğün töreni ile hayatını birleştirdi. Düğün töreninin ardından genç çift, soluğu "demokrasi nöbeti"ne katılan vatandaşların yanında aldı.

Siirt
Siirt'te, valilik önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak, darbe girişimini protesto etti.

Vatandaşlar, "Münafık Fetullah", "Darbeye hayır, Demokrasiye Evet" ve "Dik dur eğilme bu millet seninle" sloganları attı. 

Bursa
Şehreküstü semtindeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Türk bayraklarıyla toplanan çok sayıda kişi, FETÖ ve elebaşı Fetullah Gülen aleyhinde slogan attı. Bazı vatandaşlar da Türk bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla konvoy oluşturdu.

Meydan ve çevresindeki yeşil alanlarda nöbete devam eden vatandaşlar, Kuran-ı Kerim tilavetini dinleyerek darbe girişiminde şehit olanlar için dua etti, Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın konserini izledi.

Sakarya
Sakarya'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için meydanda demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Demokrasi Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan çok sayıda vatandaş, çalınan müzikler eşliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet lehine slogan attı.

Meydandaki vatandaşlara 15 Temmuz gecesi TBMM'de neler yaşadıklarını anlatan AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, tepelerine bomba yağdığı, dışarıdan kurşun ve silah sesleri geldiği halde en küçük bir korku yaşamadıklarını, çalışmalara devam ettiklerini söyledi. 

Askeri darbe girişiminin aynı zamanda bir işgal girişimi olduğunu vurgulayan Ünal, "Bu, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını ve özgürlüğünü ortadan kaldırma girişimidir. Her darbe kötüdür. Bu ülkede darbe yapan hiçbir asker, Atatürkçü, Kemalist, bu ülkenin evladı ve bu vatan toprağının bir ferdi değildir." diye konuştu. 

Osmaniye 
Osmaniye'de vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütünün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor. 

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, sloganlar atarak darbe girişimine tepki gösterdi. 

Zonguldak
Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan vatandaşlar, alanda kurulan dev ekrandan haberleri izleyerek gelişmeleri takip etti.

Öte yandan çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından vatandaşlara içerek ve nohutlu pilav ikram edildi.

Hatay 
Hatay'ın Antakya ilçesinde vatandaşlar Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine tepki göstermek için demokrasi nöbetini sürdürüyor. 

Antakya DSİ Parkı'nda akşam saatlerinde ellerinde Türk bayraklarıyla bir araya gelen vatandaşlar, darbe girişimine karşı tutukları "demokrasi nöbeti"ne devam etti. 

Mersin 
Mersin'de vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütünün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor. 

Akşam saatlerinde Cumhuriyet Alanı'nda toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterip, slogan attı. 

Eskişehir
Eskişehir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla başlatılan "demokrasi nöbeti" devam ediyor. 

Vilayet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu. Ellerinde Türk bayraklarıyla FETÖ'nün darbe girişimini kınayan vatandaşlar, olaylarda hayatını kaybedenler için okunan Kur'an-ı Kerim'i dinleyip, dua etti.

Yozgat
Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi. 

Programda, şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu. Yozgat İl Özel İdaresi tarafından aşure ikramında bulunuldu.

Kırıkkale
Kırıkkale'de Cumhuriyet Meydanı'nı doldurarak ellerindeki Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Dik dur eğilme, Kırıkkale seninle" şeklinde slogan atan vatandaşlar, FETÖ elebaşının idamını istedi.

İl Müftülüğünce görevlendirilen din görevlileri, Kur'an-ı Kerim okuyarak, dua etti.

Kırşehir
Kırşehir Cacabey Meydanı'nda "demokrasi nöbeti" için toplanan vatandaşlar, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini protesto etti. 

Kırşehir İmam Hatip Mezunları Derneği üyesi din görevlisinin Kur'an-ı Kerim okumasının ardından şehitler için dua edildi.

Karabük
Kent Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, toplu halde namaz kıldı. Daha sonra kurulan sahne önünde toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla darbeye tepki gösterdi. 

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde de vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimine tepkilerini sürdürüyor. Misak-ı Milli Meydanı'nda toplanan vatandaşlar toplu halde yatsı namazını kıldıktan sonra meydanda İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından kahramanlık türküleri seslendirildi.

Bolu
Demokrasi Meydanı olarak adlandırılan Belediye Meydanı'nda her gece bir araya gelen vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ile darbe girişimine tepki göstererek, birlik ve beraberlik mesajları veriyor. 

Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılarak birer konuşma yapmaları için davet göndermesini memnuniyetle karşıladı.

Demokrasi Meydanı olarak adlandırılan Bolu Belediye Meydanı'nda Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto eden vatandaşlardan Emre Danagöz, AA muhabirine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkı ilk meydanlara çağırdığında belirli bir seçmene hitap etmediğini tüm Türk milletine seslendiğini belirtti.

Bartın 
Cumhuriyet Meydanı'nda Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, FETÖ ve elebaşı Fetullah Gülen aleyhinde slogan attı. Vatandaşlara çay, çorba, pilav ve aşure ikram edildi. 

Bartın'ın Ulus ilçesinde kepçe, itfaiye, kamyon ve otomobillerden oluşan 300 araçlık konvoy ile FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterildi. 

İlçe girişinde oluşturulan konvoy, Türk bayraklarıyla donatıldı. İlçe merkezinde korna çalarak tur atan kepçe, itfaiye, kamyon ve otomobillerden oluşan yaklaşık 300 araçlık konvoy, Cumhuriyet Meydanı'na geldi.

Antalya
Antalya'da Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarını sallayıp, slogan atarak darbe girişimine tepki gösterdi. Vatandaşlara Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından su ve yemek dağıtımı yapıldı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın özel bir kanalda yapılan röportajının dev ekranda izlendiği demokrasi nöbetine, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Van
Van'da Beşyol Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıdı.

"Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Dik dur eğilme", "FETÖ'ye idam" sloganlarının atıldığı meydanda, birlik ve beraberlik mesajları verildi. 

Bitlis
AK Parti Bitlis İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla slogan atarak, FETÖ'nün darbe girişimini lanetledi. 

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin okunduğu demokrasi nöbetinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi parti başkanlarını "Büyük Birlik Mitingi"ne davet etmesini değerlendiren Memur-Sen Bitlis İl Başkanı Cabir Durak, bunun kendilerini memnun ettiğini söyledi. 

Muş
Belediye Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, slogan atarak darbe girişimini protesto etti. 

Yeni Dünya Partisi Genel Başkanı Emrullah Gündüz, "Darbe daima zulümdür, yıkımdır, darbe demokrasinin yerlerde sürünmesidir. Biz, demokrasi için particiliği bir tarafa bırakarak Türk'ü, Kürt'ü ile ve Lazı'yla bu bayrak, bu millet için darbelere daima karşıyız daima karşı olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kocaeli 
Türk bayraklarıyla merkez İzmit ilçesindeki Perşembe Pazarı alanında toplanan vatandaşlar, FETÖ aleyhine slogan attı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete desteklerini dile getirdi. 

Etkinlikte, "Millet eğilmez FETÖ'ye geçit vermez", "Dik dur eğilme bu millet seninle" ve "Millet paralele dur dedi" yazılı pankartlar açıldı.  

Isparta
Isparta Hükümet Meydanı'nda, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu binlerce kişi, "Demokrasi Nöbeti"nde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyarak darbe girişimine tepki gösterdi.

Malatya
Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbeti devam ediyor.

Malatya Valiliği ve Yeni Cami önünde ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbeti tutmaya devam eden vatandaşlar, hoparlörlerden çalınan mehter marşlarına ve ilahilere eşlik etti, Kur'an-ı Kerim tilavetini dinledi.

Şanlıurfa
Şanlıurfa'da Karaköprü Belediyesince Rabia Meydanı'nda düzenlenen "Seccadeni al gel" etkinliğinde buluşan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimine tepki olarak alanda cemaatle yatsı namazı kıldı. Etkinlikte Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler için dualar edildi.

Toplanan binlerce kişi daha sonra Türk bayraklarıyla terör örgütü aleyhine slogan attı. Çocuklar ve kadınların da katıldığı nöbette vatandaşlar, darbecilere tepkilerini dile getirdi.

Adıyaman
Adıyaman Valiliği önündeki meydanda toplanan vatandaşlar, bekleyişe devam ediyor.

Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan posterleriyle alana gelen vatandaşlar, darbe girişimini protesto ederek Erdoğan'ın okuduğu şiirleri dinledi.

Kilis
Kilis'te Suriye, Filistin ve Türk vatandaşları, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

Kilis Valiliği ve belediyenin çağrısı üzerine ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce Suriye, Filistin ve Türk vatandaşı, sloganlar atarak tekbir getirdi. 

Kahramanmaraş
Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, kent meydanında demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, meydanda yaptığı konuşmada, 18 günden beri istiklalin başkentine yakışır bir duruş olduğunu söyledi. 

Kayseri
Kayseri'de, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, FETÖ'ya tepki gösterdi.

Vatandaşlar, hazırladıkları pankartlarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi. Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak'ın konuşma yaptığı etkinlikte, "Dombıra" şarkısının bestecisi Arslanbek Sultanbekov da sahne aldı.

Sivas
Ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla akşam saatlerinde Valilik önünde toplananlar, şehitler için saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşını okudu. Sanatçı Sedat Uçan da kent meydanında şarkılarını seslendirdi.

Balıkesir
Balıkesir'in Edremit ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe teşkilatı tarafından "demokrasi mitingi" düzenlendi.

Altınoluk Şahinderesi Köprüsü'nden Cumhuriyet Meydanı'na gerçekleştirilen korteje yüzlerce kişi ellerinde Türk bayrakları ve darbe karşıtı dövizlerle katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden Cumhuriyet Meydanı'ndaki demokrasi mitinginde konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, 15 Temmuz'da yaşanan FETÖ'nün darbe girişimini şiddetle ve nefretle kınadıklarını söyledi.

Nevşehir
Nevşehir’de, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmek isteyen vatandaşlar Diriliş Meydanı’nda toplandı. 

Niğde
Niğde'de, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, darbe girişiminde bulunan FETÖ'yu protesto etti. 

Vatandaşlar, hazırladıkları pankartlarla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verdi. Gazeteci Fatih Tezcan etkinlikte konuşma yaptı.

Amasya
Amasya'da Yavuz Selim Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde bayraklarla slogan attı, darbe girişimine karşı hayatını kaybeden şehitler için dua etti. 

Amasya Valisi Salih Işık, Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve protokol üyeleri, meydanda toplanan vatandaşlarla sohbet ederek, destek verdi. 

Sinop 
Sinop'ta da vatandaşlar Hükümet Konağı Meydanı'nda toplanarak FETÖ darbe girişimine tepki gösterdi. 

Darbe girişiminde bulunanların aleyhinde sloganlar atan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete destek verdi. 

Aydın
Aydın'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetine devam ediyor.

Atatürk Kent Meydanı'nda toplanan ve Türk bayrakları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyan grup, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti. Her yaştan çok sayıda vatandaş "Recep Tayyip Erdoğan", "Dik dur eğilme bu millet seninle" sloganları attı.

Gaziantep
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı koyan halkın çabalarıyla ilgili, "Meydanları dolduran yürekleriyle cesaretleriyle tanklara meydan okuyan milletimiz, halkın gücünün tankın gücünden daha yüksek olduğunu göstermiştir" dedi.

Yalçın, Gaziantep'teki Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen demokrasi nöbetinde, Türk milletinin hiçbir milletin göstermediği cesareti, feraseti ve basireti gösterdiğini belirtti.

Trabzon
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, eski bakanlardan Faruk Nafiz Özak, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve çok sayıda vatandaş, akşam saatlerinde Atatürk Alanı'nda kurulan platform önünde bir araya geldi.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlara, araç sürücüleri de korna çalarak destek verdi.

Ordu
FETÖ'nün darbe girişimi nedeniyle Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar, protestolarını sürdürdü.

Ellerinde Türk bayrağı bulunan vatandaşlar, din görevlileri tarafından okunan Kur'an-ı Kerim'i dinledi. Ekranda darbe girişimine ilişkin görüntüler verildi. Karadeniz Sahil Yolu üzerinden geçen araçlar da korna çalarak alandaki vatandaşlara destek verdi.  

Rize
Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanda bir araya gelen vatandaşlar, Türkiye gündemini, meydanda kurulan dev ekranda takip etti. Şehitler için Kur'an-i Kerim okunmasının ardından dua edildi. 

Alanda kurulan "Tarihe Not Bırakın" standında bulunan deftere ise vatandaşlar darbe girişimiyle ilgili duygu ve düşüncelerini aktarmaya devam etti. Vatandaşlar meydanda dalgalanan dev Türk bayrağının etrafında tekbir getirerek "demokrasi nöbetini" sürdürüyor.

Gümüşhane
Atatürk Caddesi’nde düzenlenen etkinliğe, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Jandarma Alay Komutanı Cezayir Danışan, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Vali Yardımcısı Şenol Turan, Vali Yardımcısı İsmail Özkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Müftülüğü personelince Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Duaların ardından köy ve mahalle muhtarları ‘Gümüşhane Muhtarları Demokrasiye Sahip Çıkıyor, Darbeye Karşı Çıkıyor” pankartıyla kürsüye çıkarak darbe girişimine tepki gösterdi.

Giresun
Giresun'da Atatürk Meydanında bir araya gelen sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Burada basın bildirisini okuyan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu,15 Temmuz gecesinin millet ve milli kurumların, demokrasiye kast eden alçakça bir saldırıyı önlediğini belirterek, aziz milletin ikinci kurtuluş savaşını da böyle verdiğini söyledi.

Bayburt
Yatsı namazının ardından Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Bayburt Valiliği önünde ellerinde Türk Bayraklarıyla bir araya gelen vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

FETÖ'nün, 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı meydanlardaki bekleyişine devam eden vatandaşlara, kentteki bazı sivil toplum kuruluşları tarafından içecek ikramında bulunuldu.

Karaman
Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar alanda kurulan dev ekrandan gelişmeleri takip etti.

Vatandaşlar, FETÖ aleyhine sloganlar atarak, Hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerini dile getirdi. 

Afyonkarahisar
Afyonkarahisar'da vatandaşlar Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişimi sonrası meydanlarda "demokrasi nöbeti" tutmaya devam ediyor.

Anıtpark önünde devam eden nöbet, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi'nin Ağustos ayı toplantılarının ikinci bileşiminin alanda yapılması ile başladı.

Aksaray 
Vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstermek için Türk bayraklarıyla meydanları doldururken, "demokrasi nöbeti" yoğun katılımla devam ediyor. 

Kent Meydanı'nda akşam namazının kılınmasıyla başlayan programda Türk bayrakları, pankart ve dövizlerle meydanı dolduran vatandaşlar, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganları attı.

Kırklareli 
Vilayet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi.

Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler ve Merkez İlçe Başkanı Kayhan Türköz de demokrasi nöbetine destek verdi.

Muğla
Muğla Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen değişik siyasi görüşlerden çok sayıda vatandaş, demokrasi nöbeti tuttu. Meydanda kurulan dev ekranda haberleri izleyen ve çalınan şarkılara eşlik eden Muğlalılar, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak coşkularını gösterdi. 

Burdur
Burdur Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplananlar, darbe girişimine tepki gösterdi. Meydanda, şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Darbe girişiminde şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Manisa
Cumhuriyet Meydanı'nda süren nöbette, darbe girişimi sırasında yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim okundu. 

Erzurum
Erzurum Yakutiye Kent Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi.

Katılımcılar, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve stand up sanatçısı Recep Demirkaynak'ın konuşmalarını dinledi.

Ağrı
Ağrı Valiliği önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atarak darbe girişimini protesto etti.

Katılımcılara hitap eden Vali Musa Işın, milletin, ne kadar aziz, vatansever ve kahraman olduğunu 15 Temmuz gecesi gösterdiğini söyledi.

Erzincan
Erzincan'da Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan grup, FETÖ aleyhine slogan atarak, "Ezan dinmez, bayrak inmez, vatan bölünmez" yazılı pankart açtı. 

Demokrasi nöbetine katılan Vali Ali Arslantaş ve 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, vatandaşları selamladı. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...