Tgrt Haber

MHP kapıyı kapattı sandık yolu göründü

18 Ağustos 2015 06:47
MHP kapıyı kapattı sandık yolu göründü

AK Parti-CHP görüşmesinin sonuçsuz kalmasının ardından MHP de tüm seçeneklere kapıyı kapadı. Ortaya çıkan manzara Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı'nın atayacağı geçici hükümetle seçime gideceğini gösteriyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmeden de koalisyon çıkmadı. Davutoğlu, "Temmuzdan bu yana olabilecek bütün yolları denediğime inanıyorum. Üretilebilecek bütün formülleri muhataplarımla paylaştığıma inanıyorum. Son olarak Bahçeli, AK Parti'yle bir koalisyonu mümkün görmediğini ifade etti" dedi. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP lideri Devlet Bahçeli koalisyon görüşmesi için dün bir araya geldi. CHP ile görüşmelerin olumsuz sonuçlanması üzerine Davutoğlu, Bahçeli'den randevu istemiş ve TBMM'de görüşmek üzere randevulaşılmıştı. Dün Kocatepe'deki şehit cenazesine beraber katılan iki lider de kısa süre arayla TBMM'ye geçti. Cenaze nedeniyle saat 14.00'te yapılması gereken görüşme 14.20'de başlayabildi. Görüşmeye Davutoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile katılınca Bahçeli de yardımcısı Edip Semih Yalçın'ı yanına aldı. Yaklaşık 2.5 saat süren görüşme sonrasında Bahçeli ve Davutoğlu önceki görüşmenin aksine gülümseyerek ve el sıkışarak basına poz verdiler. Bahçeli, Davutoğlu'nu kapıya kadar uğurladı. Bahçeli parti genel merkezine geçerek, kurmaylarıyla 20 dakika süren bir görüşme daha yaptı. AK Parti Genel Merkezi'ne geçen Davutoğlu ise şunları söyledi:

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...