Tgrt Haber

Son dakika! MHP'den Türk Tabipleri Birliği için kanun teklifi: Türk ibaresi kaldırılsın

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
17 Kasım 2022 11:12 - Güncelleme : 17 Kasım 2022 14:26
Son dakika! MHP'den Türk Tabipleri Birliği için kanun teklifi: Türk ibaresi kaldırılsın

Son dakika haberi: Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, 6023 sayılı Türk Tabipleri Birliği kanununda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu. Söz konusu teklifte Türk Tabipleri Birliği ibaresinin 'Tabipler Birliği' olarak değiştirilmesi talep edildi.

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı​, Almanya'da katıldığı bir konferansta, Türk Silahlı Kuvvetleri​'nin terör operasyonlarında kimyasal silah​ kullandığı iddiasının araştırılması gerektiğini söyleyince tepkilerin odağı haline gelmişti. Hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan soruşturma başlatılan Fincancı, geçen ay tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) kimyasal silah iftirası atan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın tutuklanmasından sonra Milliyetçi Hareket Partisi'nden yeni bir hamle geldi. MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, birliğin adının başındaki 'Türk' ibaresinin kaldırılması için kanun teklifi verdi.

Teklifin gerekçesinde, kamu hizmeti dışında çalışan hekimlerin zorunlu üye olmasından gücünü alan TTB'nin, tüm doktorlar adına söz söyleme, hekimlik alanlarına müdahil olma ve mesleki disiplin açısından yargılama haklarına sahip olduğu belirtildi.

Dünyadaki uygulamaların aksine Türkiye'de ulusal doktor derneklerinin tek elde toplanarak TTB'nin yetkilendirildiği, böylelikle bütün tabiplerin kaderinin Birliğin insafına bırakıldığı dile getirilen gerekçede, şu ifadelere yer verildi:

"TERÖRİSTLERİ SAVUNAN BİRLİĞİN ADINDA 'TÜRK' OLMAMALI"

"Ülkemizin, milli güvenliğini tehdit eden, sınırlarımızdaki terör hareketlenmeleri ve milletin güvenliğini tehdit eden terör unsurların bertaraf edilirken, milletin can ve mal güvenliğini koruyan, vatan savunması yapan kolluk güçlerimizin moral ve motivasyonuna zarar veren açıklamalar, devlete karşı işlenecek en ağır suçtur. Milli birliğin tesisini zedeleyen açıklamalar ve kamuoyu vicdanını rahatsız eden beyanlar vermek tabip meslek mensuplarının ve STK'lerin işlevi olmamalıdır. TTB'nin, milli güvenlik meselelerinde bile terör odaklarıyla aynı görüşü savunması, vatan savunması yapan kolluk güçlerimizin moral ve motivasyonuna zarar vermesi, terör örgütlerinin savunuculuğunu yapan birliğin isminin başında 'Türk' ibaresinin geçmesi kamuoyu vicdanını ve aynı görüşü savunmayan ancak kamu dışında çalışmak için üye olmak zorunda kalan tabiplerimizi rahatsız etmektedir."

5 maddeden oluşan teklifle, Birliğin isminden Türk ifadesi çıkarılarak "Tabipler Birliği" olarak değiştirilmesi öngörülüyor. Tabiplerin TTB'ye üye olma zorunluluğu, isteğe bağlı hale getiriliyor.

BAHÇELİ ÇAĞRI YAPMIŞTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada TTB'nin kapısına kilit vurulması gerektiğini söylemiş, birliğin isminin başındaki 'Türk' ibaresinin de kaldırılması çağrısını yapmıştı. İşte Bahçeli'nin o sözleri:

"Türk Tabipleri Birliği Başkanı da bu konferansta, terör örgütleriyle iltisaklı oldukları gerekçesiyle hapis cezası alanların hak ihlaline uğradığını ileri sürmüş, kimyasal silah yalanının ardında olduğunu dile getirmiştir. Şerefli Türk hekimlerini hariç tutuyorum. Türk Tabipleri Birliği'nin başkan ve yöneticileri hakkında en ağır cezai işlemlerin tatbik ve temin edilerek,bu birliğin kapısına kilit vurulmasını, doktorlarımızın bu kuruma mecburi üyelik şartlarının kaldırılarak özgürleşmelerini tarihi önemde addediyorum.

Türk düşmanı bir birliğin isminin başında Türk olamaz, Türk yazılamaz. Türk askerine; hainlerin ve zalimlerin ağzıyla kimyasal silah çamuru atanları, mesela Türk Tabipleri Birliği Başkanı ile diğerlerinin Türk vatandaşlığından çıkarılması, vatansız ve ülkesiz olmaya mahkum edilmesi akla en yatkın yollardan birisidir. Zira tahammülümüz bitmiş, sabır taşımız çatlamıştır. Türk Tabipleri Birliği'nin tıpla, hekimlikle, sağlıkla uzaktan yakından ilgisi kalmamıştır. Bunların tahrikleri çizmeyi aşmıştır."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...