Tgrt Haber

MHP'li isimden Bursa'daki olaylı maçla ilgili dikkat çeken açıklama: Bir avuç holigan işi değil

08 Mart 2023 18:05 - Güncelleme : 08 Mart 2023 19:29
MHP'li isimden Bursa'daki olaylı maçla ilgili dikkat çeken açıklama: Bir avuç holigan işi değil

MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, Bursaspor-Amed Sportif Faaliyetler maçında çıkan olaylarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Olayları sadece bir grup holiganın işi olmadığına dikkat çeken Adan, amacın çatışma ortamı oluşturmak olduğunu söyledi. Görüntülerin utanç verici olduğunu da belirten Adan, "Trübünlere çekilen operasyon amacına ulaşmayacaktır" dedi.

TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta 23'üncü haftasında Bursaspor​ sahasında Amedspor​'u konuk etmiş Bursaspor'un 2-1 kazandığı karşılaşmada maçtan ziyade yaşanan olaylar gündeme damga vurmuştu. Maç sırasında ve öncesinde yaşanan olaylarda, hahaya yabancı maddeler atıldı, oyuncular arasında sürekli gerginlikler çıktı. Bursaspor tribünlerindeki pankartlar da oldukça tepki çekmişti.

"BU İŞ BİR AVUÇ HOLİGAN İŞİ DEĞİLDİR"

Olaylı maç hakkında konuşan TBMM Başkankanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.  Sinsi bir kışkırtma, alçak bir provokasyon olduğunu söyleyen Adan, "Bu iş sanıldığı gibi bir avuç holigan işi değildir. Amaç çatışma ortamını oluşturmaktır" dedi.

"GÖRÜNTÜLER UTANÇ VERİCİ"

Trübünlere çekilen operasyon amacına ulaşmayacağını söyleyen Adan, "Görüntüler utanç vericidir. Kaosu görmezden gelenler millete hesap vermek zorundadır" ifadelerini kullandı. 

"BURSALI KARDEŞLERİMLE DİYARBAKIRLI KARDEŞLERİM BİRDİR"

Adan konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Bursaspor-Diyarbakırspor arasında oynanan futbol müsabakası esnasında, tribünlerden sallanan provokatif mahiyetli görsellerin, yaşanan taşkınlıkların sporun ahlak ve doğasına bütünüyle aykırı olduğu hepinizin ve herkesin malumudur. Bize göre Amed diye bir yer yoktur, Amedspor diye bir kulüpten de bahsedilemeyecektir.Diyarbakırspor'un Amedspor olarak isimlendirilmesi bizim nezdimizde yok hükmündedir. Bursaspor taraftarlarını buradan selamlıyorum. Milli duruşlarından dolayı tebrik ediyorum. Ancak şunu da söylemem lazımdır ki, Bursa'da küçük bir azınlık olan terör yandaşlarının ve bölücü alçakların stadyumu tahrik etmesi, çıkan olayların Kürt kökenli kardeşlerimle ilişkilendirilmesi bir defa cinayettir, melanettir, rezalettir. Türk ile Kürt arasına kan serpiştirmeye, düşmanlık tohumu ekmeye kalkışan, buna teşne olan kim varsa koparılması gereken çıbanbaşıdır, kesilmesi gereken kanser hücresidir, başı ezilmesi gereken emperyalizmin piyonudur. Bursa nasıl gözbebeğimizse Diyarbakır da öyledir. Bursa nasıl bir Türk kenti ise Diyarbakır da aynısıdır. Bursalı kardeşlerimle Diyarbakırlı kardeşlerim birdir, kardeştir, bozgunculuk yapanlar ise kalleştir, kahpedir

 

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...