Tgrt Haber

Evcil hayvanlara mikroçip takma süresi uzatılacak mı? Bakan Kirişci açıkladı

27 Aralık 2022 12:05 - Güncelleme : 27 Aralık 2022 12:18
Evcil hayvanlara mikroçip takma süresi uzatılacak mı? Bakan Kirişci açıkladı

Evcil hayvanlar için 'mikroçip' takma süresi birkaç gün sonra bitiyor. Uygulamanın bitmesine sayılı günler kala açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 31 Aralık'ta dolacak sürenin uzatılabileceğini söylerken "genel gidişata bakarak değerlendireceğiz" dedi. Ayrıca "Mikroçip bulunmadığı" iddialarına ilişkin bir soru üzerine de Kirişci, 'Çip krizi yok' şeklinde cevap verdi.

Evcil hayvanlara mikroçip takma süresinin bitimine günler kala hayvan sahipleri, veterinerlerin önünde kuyruk oluşturdu. Peki mikroçip takma süresinin uzatılma ihtimali var mı? Tarım ve Orman BakanıVahit Kirişci, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Dün gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Kirişci, gazetecilerin, sahipsiz hayvanlar ile evcil kedi, köpek ve gelinciklere mikroçip takılması uygulamasına ilişkin sorularını cevapladı.

SAHİPSİZ HAYVANLARA BARINAK

Sahipsiz hayvanlar için yapılması planlanan barınakların sorulması üzerine Kirişci, çalışmanın devam ettiğini, İstanbul'da 39 ilçeye yazıyı gönderildiğini ve bu belediyelerin değerlendirme sonrası dönüş yapacağını söyledi. Kirişci, İstanbul'da hem Anadolu hem de Avrupa Yakası'nda barınakların yapılacağı yerlerinin hazır olduğu bilgisini vererek, istenildiği takdirde belediyeler ve Valilik koordinasyonunda bu yerlerin verilebileceğini kaydetti.

"ÇİP KRİZİ YOK"

"Mikroçip bulunmadığı" iddialarına ilişkin bir soru üzerine Kirişci, "Çip krizi yok, kimliklendirme işlemini il ve ilçe müdürlüklerimiz yapıyor." dedi. Bakan Kirişci, mikroçip uygulamasında sürenin uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin de "Bakacağız, şu ana kadarki rakamlar ve genel gidişatına da bakarak onu değerlendireceğiz. 5 gün var, olabilir." diye konuştu.

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...