Tgrt Haber

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ukraynalı mevkidaşı Reznikov ile görüştü 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
22 Haziran 2023 18:42 - Güncelleme : 22 Haziran 2023 19:36
Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ukraynalı mevkidaşı Reznikov ile görüştü 

Son dakika haberi: Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Türkiye'nin, 17 Temmuz'da süresi bitecek Tahıl Anlaşması'nın yeniden uzatılması başta olmak üzere bölgede barışın temini ve insani yardım konusunda yapıcı girişimlerini sürdüreceği vurgulandı.

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov’un, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler’i yeni makamından dolyı arayarak kutladı. İkili küresel durumla ilgili istişareler yaparken görüşmenin gündeminde tahıl koridoru​ vardı. 

Tahıl sevkiyatına ilişkin son durumun ele alındığı görüşmede Bakan Güler tarafından; küresel gıda krizinin çözümüne büyük katkı sağlayan ve tüm insanlık için faydalı olan tahıl girişiminin aksaksız işlemesi ve kesintisiz devam etmesinin önemi vurgulandı.

ANLAŞMANIN UZATILMASI TALEP EDİLDİ 

Görüşmede ayrıca; ülkemizin, 17 Temmuz’da süresi bitecek olan Tahıl Anlaşması’nın yeniden uzatılması başta olmak üzere, bölgede barışın temini ve insani yardım konusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapıcı girişimlerini sürdürerek üzerine düşeni yapmaya devam edeceği bir kez daha ifade edildi.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1671904071920263169

Son dakika haberinin ayrıntıları geliyor... 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...