Tgrt Haber

Hacı adayları Arafat'ta: Eller semaya açıldı, dualar yapıldı

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
27 Haziran 2023 13:27 - Güncelleme : 27 Haziran 2023 13:54

Hicri 1444 yılının hacı adayları, hac görevlerini yerine getirmek üzere Arafat'ta toplandı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Arafat'ta Vakfe duası yaptı.

Dünyanın dört bir yanından hac​ farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gelen 3,5 milyon hacı adayı,Rahmet Dağı'nın eteğindeki Arafat Meydanı'nda vakfeye durdu. Gözyaşları arasında Allah'a yalvaran Müslümanlar günahlarının affı ve İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşının dinmesi için dua ve niyazda bulundu, tövbeler edildi.

Peygamber Efendimizin veda hutbesinin de okunduğu Arafat vakfesinde aşırı sıcağa rağmen, içi aşkla dolan yüz binlerce kişi Cebel-i Rahme'ye tırmanıp burada da dua etti.

Hacı adayları Arafat'ta: Eller semaya açıldı, dualar yapıldı

Mekke​'ye yaklaşık 25 kilometre mesafedeki Arafat bölgesine akşamdan itibaren ulaşan hacı adayları geceyi Kur'an-ı Kerim okuyup dua ederek geçiriyor.

ALİ ERBAŞ​ VAKFE DUASI YAPTI

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Arafat'ta Vakfe duası yaptı.

Hacı adayları Arafat'ta: Eller semaya açıldı, dualar yapıldı

AKŞAM "CEM-I TEHİR" YAPILACAK

Akşam saatlerinde Arafat'tan ayrılacak hacı adayları, daha sonra Müzdelife'ye geçecek. Burada akşam ve yatsı namazlarını yatsı vaktinde birleştirerek "Cem-i tehir" yapacak hacı adayları, Müzdelife vakfesini yapacak.

"BÜYÜK ŞEYTANA" YEDİ TAŞ ATILACAK

Müzdelife'de şeytana atılacak taşları toplayacak hacı adayları, daha sonra Mina'daki "Cemerat" bölgesine hareket edecek. Kurban Bayramı'nın birinci günü hacı adayları, "Büyük şeytana" yedi taş atacak.

Hacı adayları şeytan taşlama, kurban kesimi ve tıraş olmalarının ardından ihramdan çıkacaklar. İlk fırsatta farz olan ziyaret tavafı ve haccın sa'yını ifa edecek. Böylece hac farizasını tamamlamış olacaklar.

Hacılar, bayramın ikinci ve üçüncü günü yine aynı bölgede sırasıyla "küçük, orta ve büyük" şeytana 7'şer taş atacak.

Hacılardan, daha önce gitmeyenler Medine'ye giderek ibadet ve ziyaretlerini burada sürdürecek. Mekke'den ayrılacak olan hacılar ise yapacakları veda tavafı ile Kabe'ye ve şehre veda edecek.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Abdullah oksal27 Haziran 2023 14:14

Allah hacılığınızı kabul etsin bizededıa nasipetsin

Sonraki Haber Yükleniyor...