Tgrt Haber

Minik Rumeysa'dan duygulandıran bağış: Annesinin kendisi için biriktirdiği 100 bin lirayı depremzedelere gönderdi

16 Şubat 2023 02:25 - Güncelleme : 16 Şubat 2023 02:58
Minik Rumeysa'dan duygulandıran bağış: Annesinin kendisi için biriktirdiği 100 bin lirayı depremzedelere gönderdi

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler için ortak yayınla ekranlarda ve radyolarda başlatılan "Türkiye Tek Yürek" yardım programında herkesi duygulandıran bir olay yaşandı. 11 yaşındaki Rumeysa, annesinin kendisi için biriktirdiği 100 bin lirayı, depremzedelere bağışladı.

Türkiye​, Kahramanmaraş​ merkezli ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olan depremlerle sarsıldı. Şu ana kadar 35 bin 418 kişinin hayatını kaybettiği felakette bilanço saatler geçtikçe ağırlaşıyor.Deprem​ bölgelerinde aralarında 1999'dan sonra yapılan konutların da olduğu binlerce bina yıkıldı ya da hasar gördü. Arama-kurtarma çalışmaların hızla devam ettiği bölgede binlerce depremzede çadırkentlere yerleştirildi bir bölümü de kendi araçlarında hayatını idame ettiyor. Depremin ardından Türkiye'nin dört bir yanından deprem bölgelerine yardım seferberliği başlatıldı. 

ANNESİNİ KENDİSİ İÇİN BİRİKTİRİĞİ PARAYI BAĞIŞLADI

Bu seferberliğie televizyon ve radyo kuruluşları da katıldı. “Türkiye Tek Yürek” ortak yayınında, AFAD ve Kızılay’a bağışlanmak üzere yardım toplanıyor. Birçok kanalda ortak yayınlanan programda 11 yaşındaki Rumeysa İncedağ'ın bağışı herkesi duygulandırdı. Rumeysa , doğduğu günden beri annesinin onun adına biriktirdiği 100 bin lirayı, depremzedelerin yaralarının sarılması için bağışladı.

"ENKAZDA TEK BİR İNSANIMIZI BIRAKMAYACAĞIZ"

Öte yandan programın ilk dakikalarında canlı yayına bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki büyük depremden 11 şehrin ciddi şekilde etkilendiğini söyledi.  Hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına da başsalığı dileyen Erdoğan "Devletimiz kurumları ekipmanıyla milletimizle anında harekete geçti. Arama kurtarma ve yardım çalışmalarını başlattık, devam ediyoruz. İlk günlerdeki eksiklikler kısa sürede giderilmiş, çalışmalar hızlandırılmıştır. Hem arama kurtarma faaliyetleri hem mesajlarıyla yanımızda yer alan dost ülkelere teşekkür ediyorum. Enkaz altında tek bir insanımızı bırakmayacağız. Kabine Toplantısında 136 milyon 589 bin liralık yardım topladık. Bizim katkımız da var. AFAD hesaplarına gelecek her kuruş depremzedelerimiz için kullanılacak" dedi.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...