Tgrt Haber

Enkazdan sağ çıkartılan minik Yiğit korku dolu anları anlattı: Babamların yanına gidemedim

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
13 Şubat 2023 04:26 - Güncelleme : 13 Şubat 2023 04:42

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. En ağır yıkımı oluştuğu Hatay’da çalışmaların 161’inci saatinde, 6 yaşındaki Yiğit 7 katlı binanın enkazından sağ olarak çıkarıldı. Halen ailesinden haber alınamayan Yiğit’in yaşadıklarını anlattığı dakikalar duygusal anlar yaşattı.

Kahramanmaraş​'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde günler ve saatler geçtik acı bilanço ağırlaşıyor... Türkiye​'yi hüzne boğan felakette enkaza dönen binalarda arama-kutarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.  Zamana karşı yarışın sürdüğü kentlerde birçok kişi enkaz​ altından kurtarılıyor.

AİLESİNDEN HABER ALINAMADI

Enkazdan sağ çıkarılanların arasından 7 yaşındaki Yiğit'te var. Atatürk Caddesi üzerindeki 7 katlı binanın enkazında çalışma yapan ekipler, 6 yağındaki Yiğit  sağ olarak kurtardı.  Dedesi, anne babası ve ağabeyinden halen haber alınamayan Yiğit’in sağlıklı ve bilincinin açık bir şekilde konuşabiliyor olması ekiplere büyük sevinç yaşattı.

"ABİMİN SESİ GELİYORDU AMA..."

Ekiplerin “Yiğit sana şimdi altın sarısı bir bez saracağız. Yiğit, sen geçekten yiğitmişsin” diye moral verdiği küçük çocuk, yanında kimse olup olmadığı sorusuna, “İlk başladığımda abimin sesi geliyordu ama abim çok ses veremiyordu herhalde. Ondan sonra ben babamların yanına gitmeye çalıştım. Gidemedim, sonra döndüm yerime uzandım” diyerek yaşadıklarını anlattı.

"ASLAN CİMBOMLU"

Kendisini kurtaran Elmadağ itfaiye ekibinin Muhammet isimli üyesinin çağrısına cevap vermesi üzerine kurtarılan minik Yiğit, “Aslan Cimbomlu” tezahüratlarıyla ambulansa bindirildi. Yiğit’i yıkılmak üzere olan binadan çıkartan ekipler, duygusal anlar yaşadı

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

DEPREM​ BÖLGESİNDEN CANLI YAYIN

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...