Tgrt Haber

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Türkiye'ye geliyor! Masada KAAN var

Editör: Emir Yücel / Kaynak: tgrthaber.com
29 Ağustos 2024 13:25 - Güncelleme : 29 Ağustos 2024 16:53
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Türkiye'ye geliyor! Masada KAAN var

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi resmi temaslarda bulunmak üzere 4 Eylül tarihinde Ankara'da olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile stratejik konuları ve bölgede yaşanan sorunları değerlendirmek üzere Türkiye'ye gelecek olan Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, ABD'den talep ettikleri F35 savaş uçakları yerine Türkiye'nin yerli savaş uçağı KAAN'ı almayı istedikleri iddia edildi.

Mısır​ Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve beraberindeki heyet 4 Eylül tarihinde Ankara​'ya geliyor. 2012 yılından bu yana ilk defa Mısır'dan Türkiye​'ye Cumhurbaşkanı düzeyinde ziyaret gerçekleştirilecek. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve beraberindeki heyetin yapacağı ziyaretin en önemli konu başlıkları arasında, İsrail'in Gazze'de yaptığı saldırılar olacak.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Türkiye'ye geliyor! Masada KAAN var - 1. Resim

Öte yandan heyetler arasında görüşmelerde; Savunma alanında iş birliği, bölgede yaşanan sorunlar ve stratejik konular ele alınacak.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Türkiye'ye geliyor! Masada KAAN var - 2. Resim

Sisi'nin Türkiye ziyareti öncesinde, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Kahire'ye giderek Sisi ile görüşmeler gerçekleştirip; Ekonomik ve kültürel anlamda iş birliklerine hazırız' mesajı vermişti.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Türkiye'ye geliyor! Masada KAAN var - 3. Resim


"MISIR KAAN'I İSTİYOR"

Mısır havacılık sektöründe attığı adımlar kapsamında ABD'den F35 siparişi için çalışmalara başlamıştı. Ancak ABD'nin F35 teslimi için 10 yıl sonrasına teslim tarihi vermesi, Mısır'ın yeni projelere yönelmesine sebep oldu.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Türkiye'ye geliyor! Masada KAAN var - 4. Resim

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin Türkiye ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a KAAN projesi için teklif yapacağı iddia edildi. Türkiye'nin yerli ve milli şekilde üretip geliştirdiği 5. Nesil savaş uçağımız KAAN'ın 2028 yılında aktif şekilde sahada olması için çalışmalar sürüyor.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Türkiye'ye geliyor! Masada KAAN var - 5. Resim

Savunma Sanayii alanında büyük atılımlar gerçekleştiren Türkiye, 30'dan fazla ülkeye insansız hava aracı ihracatı gerçekleştiriyor. 

Türkiye'nin yerli ve milli şekilde üretip geliştirdiği 5. Nesil savaş uçağımız KAAN için şimdiden talepler gelmeye başladı.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Türkiye'ye geliyor! Masada KAAN var - 6. Resim

İlk test uçuşunu başarıyla tamamlayan KAAN’ın yeni üretimleri, gösteriye çıkan ilk uçakla aynı olmayacak. Sürekli geliştirilmeye açık olan KAAN’ın yeni varyasyonlarında yazılımlar farklılaşırken silah sistemlerinde de geliştirme yapılıp, 6.Nesil savaş uçaklarında olan özellikler eklenecek.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Türkiye'ye geliyor! Masada KAAN var - 7. Resim

KAAN’ın yeni varyasyonlarında Milli motor konfigürasyonu kullanılması için de çalışmalar sürüyor.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...