Tgrt Haber

Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şukri yarın Türkiye'ye geliyor

12 Nisan 2023 12:18 - Güncelleme : 12 Nisan 2023 12:22
Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şukri yarın Türkiye'ye geliyor

Mısır Dışişleri Bakanı Semih Şukri, Bakan Çavuşoğlu'nun davetine icabetle 13 Nisan'da Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu​'nun davetiyle yarın Ankara​, Kahire​'den Mısır​ Dışişleri Bakanı Semih Şukri'yi ağırlayacak. Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşme sürecinin kapsamlı şekilde değerlendirilmesi bekleniyor.

Ayrıca, 2013 yılından bu yana maslahatgüzar seviyesinde bulunan diplomatik ilişkilerin yeniden büyükelçiler seviyesine çıkarılmasına ilişkin adım da masaya yatırılacak.

İki bakan, görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulunacak.

DEPREM DAYANIŞMASI

Şukri, son olarak Kahramanmaraş merkesli depremlerin ardından 27 Şubat tarihinde Mısır'dan gelen insani yardım malzemelerinin teslim töreni için Mersin'e gelmiş ve Çavuşoğlu ile bir görüşme yapmıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da 18 Mart tarihinde, 11 yıl sonra dışişleri bakanları seviyesinde Mısır'ın başkenti Kahire'ye bir ziyaret gerçekleştirmiş ve mevkidaşı Şükri ile bir araya gelmişti.

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...