Tgrt Haber

MİT Müsteşarı Hakan Fidan istifa ediyor

06 Şubat 2015 23:15
MİT Müsteşarı Hakan Fidan istifa ediyor

Merakla beklenen karar açıklandı.

Milletvekilleri seçimlerinde aday olabilemek için bürokrasi cephesinden gelen istifalara bir yenisi daha eklendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın milletvekili adaylığına yaklaşımı merak ediliyordu. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu konu sorulmuş, Erdoğan ise "Düşüncelerimi Sayın Başbakanımızla paylaştım, bu konuyu açıklamak ona düşer" yanıtı vermişti. Hakan Fidan'ın istifasıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuya yaklaşımı da netleşmiş oldu. Şimdi merakla beklenen soru ise Hakan Fidan'ın AK Parti'de hangi bölgeden aday olacağı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CNN TÜRK'te istifa kararının sorulmasına üzerine "Yaptığı görev bence daha önemli. Eğer vekil olacaksa her vekil onun yaptığı işi yapamaz. Sıradan bir milletvekili olacaksa bence bu görev çok daha önemliydi. Şahsen kendisinin bakan olmasını uygun görmüyorum. Süpermen görevi verilmiş bir insanın bir vekil olarak parlamentoya girmesini israf olarak görürüm" ifadelerini kullandı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...