Tgrt Haber

Son dakika: MİT'ten Irak'ın kuzeyine nokta operasyon! PKK'nın sözde istihbarat yöneticisi etkisiz hale getirildi

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
30 Kasım 2022 09:28 - Güncelleme : 30 Kasım 2022 10:50
Son dakika: MİT'ten Irak'ın kuzeyine nokta operasyon! PKK'nın sözde istihbarat yöneticisi etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: Terör örgütü PKK'ya 90'lı yıllarda İngiltere'den katılan ve örgütün silahlı kanadında uzun yıllar görev yapan örgütün sözde istihbarat yöneticisi Fatma Onur etkisiz hale getirildi. Irak'ın kuzeyindeki Sincar'da yeri tespit edilen teröriste MİT tarafından yapılan nokta operasyon ile terör örgütüne bir ağır darbe daha indirildi.

Türkiye’nin terörle mücadelesi büyük bir kararlılıkla sürüyor. Pençe-Kılıç harekatı ile terör örgütüne Irak’ta ve Suriye’de ağır darbe indiren kahraman Mehmetçik, terör mağaralarını bir bir imha etti. Kahraman Mehmetçik’in yanı sıra  MİT​  de nokta operasyonlar ile terör örgütünün üst yöneticilerini birer birer etkisiz hale getirdi.

MİT, PKK’NIN SÖZDE İSTİHBARAT YÖNETİCİSİ FATMA ONUR ÖLDÜRÜLDÜ

Terör örgütü PKK’nın istihbarat yapılanması içerisinde uzun süredir faaliyet gösteren Kinda Maraş Kod adlıFatma Onur etkisiz hale getirildi. 90’lı yıllarda İngiltere’den terör örgütüne katılan ve örgütün silahlı kanadı içerisinde uzun yıllar görev yapan teröristin 2016 yılında istihbarat yapılanması olan NLP içerisinde sorumlu seviyeye getirildiği belirtildi. Teröristlere istihbarat konulu eğitimler veren teröristin ayrıca Irak​ ve Suriye’de örgütün çeşitli faaliyetlerinde yer aldığı özellikle Irak/Süleymaniye bölgesi ve kırsalında, güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirilen çok sayıda eylemden ötürü MİT’in hedef listesine girdi.  

MİT’İN RADARINA GİRDİ

MİT ajanlarından oluşan özel ekip, Kimda Maraş kod adlı Fatma Onur’un faaliyetinin deşifre edilmesi için çalışma başlattı. MİT Kandil’den gizli bir görev kapsamında Sincar’a gönderildiğini belirlediği Fatma Onur’un Sincar’da istihbari faaliyetlerini gizlemek amacıyla finans sorumluluğuna getirildiğini belirledi.

MİT, bölgedeki saha ajanları vasıtasıyla terörist Fatma Onur’un yerini tespit etti ve operasyon için düğmeye bastı. Sincar’da gerçekleştirilen nokta operasyonla terörist etkisiz hale getirildi.  

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...