Tgrt Haber

Son dakika: MİT, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü 5 DEAŞ'lı teröristi yakaladı

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
01 Aralık 2022 13:02 - Güncelleme : 01 Aralık 2022 13:36
Son dakika: MİT, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü 5 DEAŞ'lı teröristi yakaladı

Son dakika haberi: MİT'in yerel güvenlik güçleriyle koordineli operasyonu sonucu Suriye'nin kuzeyinde, aralarında Barış Pınarı sözde alan sorumlusunun da olduğu 5 DEAŞ'lı terörist yakalandı.

Türkiye’nin terör örgütü PKK/YPG ve DEAŞ’la mücadelesi büyük bir kararlılıkla sürüyor. Daha önce terör örgütlerine ağır darbe indiren MİT​, yine başarılı bir operasyona imza attı. Suriye Milli Ordusu​ ile koordineli olarak yapılan operasyonda terör örgütü DEAŞ’ın Barış Pınarı Harekat Alan Sorumlusu’nun yanı sıra eyleme de katılan 5 DEAŞ’lı terörist yakalandı. Silah ve teçhizatlarıyla ele geçirilen teröristlerin farklı noktalarda eylemlerini sürdürdüğü öğrenildi.

YAKALANAN TERÖRİSTLERİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

MİT’in başarılı operasyonuyla yakalanan teröristlerin kimlikleri de belli oldu. Abu Ömer Korani kod adlı Muhammed Salih'in, örgütün talimatıyla çeşitli baskın eylemlerine katıldığı, Abu İslam Salo kod adlı Halit Muhammed İsa El Hulu ve Abu Hasan Şami kod adlı Ali Hüseyin Ali'nin örgüt bünyesinde suikastçı olarak faaliyet gösterdiği, Abu Hamza kod adlı Şadi El Setem El Ali'nin ise Barış Pınarı Harekatı alanındaki patlayıcı madde sorumlusu olarak faaliyet gösterdiği öğrenildi.

Son dakika: MİT, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü 5 DEAŞ'lı teröristi yakaladı

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...