Tgrt Haber

MİT'ten Karayılan'ın özel adamlarına nokta operasyon

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
27 Ağustos 2022 15:19 - Güncelleme : 27 Ağustos 2022 15:42
MİT'ten Karayılan'ın özel adamlarına nokta operasyon

Son dakika haberi: MİT'in, Irak'ın Süleymaniye-Asos bölgesinde gerçekleştirdiği operasyonda PKK/KCK'lı 2 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin Baver Sur Kod Hüseyin Resuli Kızılbaş ile Rezan Baran Kod Mervan Misto olduğu öğrenildi. Her iki teröristin de Murat Karayılan'ın başında olduğu PKK'nın silahlı kanadı olan Halk Savunma Merkezi'ne bağlı olarak faaliyet yürüttüğü ifade edildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı sınır dışında başarılı operasyonlar ile terör örgütüne ağır darbe indirmeye devam ediyor. Irak​'ın kuzeyinde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik sınır dışında operasyon gerçekleştiren MİT​, 2 teröristi etkisiz hale getirdi.

2 TERÖRİST NOKTA OPERASYON İLE ÖLDÜRÜLDÜ

Güvenlik kaynakları tarafından aktarılan bölgede Irak'ın Süleymaniye-Asos bölgesine operasyon düzenlediği ifade edildi. Nokta operasyonda 2 teröristin öldürüldüğü bilgisi paylaşıldı.

TERÖRİSTBAŞI KARAYILAN'A DARBE

Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin Baver Sur Kod Hüseyin Resuli Kızılbaş ile Rezan Baran Kod Mervan Misto olduğu öğrenildi. Her iki teröristin de Murat Karayılan'ın başında olduğu PKK​'nın silahlı kanadı olan Halk Savunma Merkezi'ne bağlı olarak faaliyet yürüttüğü ifade edildi.

MİT'ten Karayılan'ın özel adamlarına nokta operasyon

Rezan Baran kod adlı terörist Mervan Misto

MİT'ten Karayılan'ın özel adamlarına nokta operasyon

Baver Sur Kod Hüseyin Resuli Kızılbaş

PENÇE HAREKATI'NDA 7 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ayrıca TSK'nın gerçekleştirdiği Pençe operasyonlarında 7 teröristin daha öldürüldüğü duyuruldu. Irak'ın kuzeyindeki Pençe Kilit Operasyonu bölgesindeki operasyonların kararlılık ile devam edeceği vurgulandı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Şevket alp28 Ağustos 2022 13:19

Devletimiz varolsun.mit e tşk ler.ancak, yılanın başı, karayılana ne zaman operasyon yapılacak.asıl bu yılanın başı ezilmeli..

Sonraki Haber Yükleniyor...