Tgrt Haber

MİT'ten Gara'da nokta operasyon: PKK'nın sözde konsey üyesi Yunus Demir öldürüldü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
08 Şubat 2024 09:52 - Güncelleme : 08 Şubat 2024 10:18

Son dakika haberi... MİT, kırmızı kategoride bulunan PKK'nın sözde konsey üyesi Yunus Demir'i, Irak'ın Gara bölgesinde gerçekleştirdiği nokta operasyonla öldürdü.

Terör örgütlerine yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), düzenledikleri operasyonlarla terör örgütlerine büyük darbe indiriyor. TSK'nın ardından MİT de PKK'ya büyük bir darbe indirdi. 

PKK'nın lider kadrosuna yönelik Kuzey Irak'ta önemli bir operasyona imza atan MİT, İnterpol ve terörden arananlar listesinde "Kırmızı" kategoride bulunan PKK'nın sözde konsey üyesi Şivan Gever kod adlı Yunus Demir'i öldürdü.

Kuzey Irak Gare bölgesinde gerçekleştirilen operasyonda; örgüt içerisinde faaliyet yürüten teröristin öldürülmesiyle PKK terör örgütünün yönetimine bir kez daha ağır darbe indirilmiş oldu.

YUNUR DEMİR (ŞİVAN GEVER) KİMDİR?

1995 yılında PKK'nın kadrolarına katılan ve uzun yıllar boyunca yurt içi ve Irak'ın kuzeyinde örgütsel faaliyetlerde bulunan Şivan Gever kod adlı Yunus Demir, yurt içinde aktif olduğu süreçte sorumlu olduğu gruplarla karakol baskınlarını organize etti. 2014 yılında Kandil'de Doğu Kürdistan Savunma Birlikleri (YRK) yönetiminde bulunan terörist, 2015'in ilk yarısında Haki Karaer Akademisi genel sorumlusu olarak görev yaptı.

MİT'ten Gara'da nokta operasyon: PKK'nın sözde konsey üyesi Yunus Demir öldürüldü - 1. Resim

2015-2017 arasında Suriye'de YPG Sorumlusu olarak faaliyet gösteren terörist, 2019'a kadar Sincar'da HPG Saha Sorumlusu olarak görev yaptı ve 2022'ye kadar Medya Savunma Alanlarında, beşli yönetimde yer aldı. 2023 Ocak ayında Pençe-Kilit operasyonuna karşı koymak üzere örgüt tarafından özel görevlendirilen Şivan Gever kod adlı Yunus Demir, Interpol ve terörden arananlar listesinde "Kırmızı" kategoride aranıyordu.

MİT'ten Gara'da nokta operasyon: PKK'nın sözde konsey üyesi Yunus Demir öldürüldü - 2. Resim

PKK'NIN LİDER KADROSUNDAYDI

Irak'ta Türk güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirilen eylemlerin planlanması ve yönetilmesinden bizzat sorumlu olan Şivan Gever kod adlı Yunus Demir, örgütün, PKK/HPG Askeri Konsey üyesiydi. Pençe-Kilit bölgesindeki TSK birliklerine saldırı yapacak terörist grubunu eğiten Yunus Demir, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın hedef listesinde yer alıyor. Lider kadrosundaki PKK'lı teröristin etkisiz hale getirilmesi için özel eğitimli ajanlar sahaya indi. Saha ajanları, uzun süren çalışmalar sonucu teröristin yerini belirledi.

MİT'ten Gara'da nokta operasyon: PKK'nın sözde konsey üyesi Yunus Demir öldürüldü - 3. Resim

EYLEM İÇİN SON HAZIRLIKLARINI YAPIYORDU

Terörist Yunus Demir'in, Pençe-Kilit harekât bölgesindeki Türk askerine yönelik eylem yapacak teröristlerin son hazırlıklarını kontrol ettiği tespit edildi. Operasyon için düğmeye basan MİT, Demir ve beraberindeki teröristleri nokta operasyonla Kuzey Irak Gare bölgesinde etkisiz hale getirdi. Operasyonla örgütün lider kadrosuna bir kez daha darbe vurulmuş oldu.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...