Tgrt Haber

Son dakika! MİT'ten sınır ötesi nokta operasyon: PKK'lı sözde yönetici Bedirhan Abi etkisiz hale getirildi

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
04 Eylül 2022 10:28 - Güncelleme : 04 Eylül 2022 11:16
Son dakika! MİT'ten sınır ötesi nokta operasyon: PKK'lı sözde yönetici Bedirhan Abi etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/YBŞ terör örgütünün sözde tugay sorumlusu “Darav Gevda” kod adlı Bedirhan Abi’yi, Irak'ın Sincar bölgesinde düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), teröristler üzerindeki baskısını artırmaya devam ediyor. Edinilen bilgiye göre, MİT​, daha önce Türkiye​'de silahlı faaliyet yürüttüğü, bu çerçevede bazı güvenlik güçlerinin şehit edilmesi ile sonuçlanan eylemlere katıldığı hatta yönlendirdiği belirlenen “Darav Gevda” kod adlı terörist Bedirhan Abi’yi hedef listesine aldı.

TİTİZ ÇALIŞMA SONRASI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk vatandaşı olduğu ve katıldığı eylemler nedeniyle aranırlık kaydı bulunduğu öğrenilen terörist Bedirhan Abi'nin, Sincar'da sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiğini belirleyen MİT, operasyon için düğmeye bastı. Saha ajanları ve diğer imkanlarını kullanarak terörist Abi’ye yönelik titiz bir çalışma planlayan MİT, Irak’ın Sincar bölgesinde gerçekleştirdiği nokta operasyon ile şahsı etkisiz hale getirdi.

BASKIYI ARTIRACAK

Güvenlik kaynakları, MİT'in, Türkiye'de katıldığı eylemler nedeniyle terörist Bedirhan Abi'nin izini sürerek, sınırlarımıza kilometrelerce uzaklıktaki Sincar'da etkisiz hale getirmesinin, benzer suçlar nedeniyle gizlenen diğer sorumlu düzeydeki teröristler üzerindeki baskıyı artıracağını belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...