Tgrt Haber

MİT'ten Suriye'de nokta operasyonu: 11 terörist etkisiz hale getirildi

26 Haziran 2023 12:57 - Güncelleme : 26 Haziran 2023 13:46
MİT'ten Suriye'de nokta operasyonu: 11 terörist etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından, 25 Haziran 2023 günü gerçekleştirilen sınır ötesi operasyonla, Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi sınırına mücavir Münbiç alanında faaliyet gösteren 11 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı​'nın (MİT) sınır ötesi operasyonları hız kesmeden devam ediyor. Fırat Kalkanı Harekat Bölgesi'nde başarılı bir operasyona daha imza atan MİT​, 11 teröristi etkisiz hale getirdi.

ADIM ADIM TAKİP

MİT, Fırat Kalkanı Harekat Bölgesine süreç içerisinde gerçekleştirilen roket ve havan saldırıları ile eylem amacıyla geçiş yapan terörist unsurların sevk edildiği nokta olarak tespit ettiği Münbiç temas hattındaki PKK/KCK-PYD/YPG’ye ait barınma alanlarını yakın takibe aldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile birlikte karadan ve havadan yürütülen hassas keşif ve takip çalışmaları neticesinde operasyon için düğmeye basılmasının ardından, MİT’e bağlı özel ekipler tarafından 25 Haziran gecesi, Münbiç temas hattında belirlenen noktalara eşzamanlı operasyon gerçekleştirildi.

YERLEŞKE YERLE BİR EDİLDİ

Operasyon neticesinde toplam 11 terörist unsur etkisiz hale getirilmiş olup, ayrıca PKK/KCK-PYD/YPG’ye ait bir yerleşke de imha edildi.

MAVİ KATEGORİYE BİR ÇİZİK DAHA ATILDI

Öte yandan geçtiğimiz günlerde MİT, terörden arananlar listesinde mavi kategoride yer alan, terör örgütü PKK/YPG'nin sözde sorumlularından Rıdvan Ulugana'yı Suriye'nin Tel Rıfat bölgesinde etkisiz hale getirdi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...