Tgrt Haber

Son dakika! MİT'ten Suriye'de nokta operasyon: PKK'nın sözde tugay sorumlusu öldürüldü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
02 Aralık 2022 09:20 - Güncelleme : 02 Aralık 2022 09:52
Son dakika! MİT'ten Suriye'de nokta operasyon: PKK'nın sözde tugay sorumlusu öldürüldü

Son dakika haberi: Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) Suriye'de düzenlendiği nokta operasyonda, PKK/YPG'nin Tel Tamir Eyaleti Tugay Sorumlusu Kemal Pir kod adlı Mohammad Nasır, öldürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İçişleri Bakanlığına bağlı güvenlik güçlerinin yurt içinde ve yurt dışında terör örgütlerine karşı gösterdiği amansız mücadele hız kesmeden devam ediyor.

Saklandıkları inlerde tespit edilen teröristler düzenlenen operasyonlarla tek tek etkisiz hale getirilirken ele geçirilen sığınak ve mağarlardan bulunan ekipmanlarda imha ediliyor.

MİT​'TEN PKK​'YA AĞIR DARBE

Güvenlik kaynaklarından alınan son bilgilere göre, MİT'in Suriye'de düzenlediği nokta operasyonda, PKK/YPG'nin Tel Tamir Eyaleti Tugay Sorumlusu Kemal Pir kod adlı Mohammad Nasır'ın öldürüldüğü duyuruldu. 

BARIŞ PINARI BÖLGESİNDE AKTİF ROL OYNADI

Açıklamada, terörist Nasır'ın Barış Pınarı Harekat Bölgesi sınır hattını çok iyi bildiği ve gerçekleştirdiği sızma girişimleri ile sınır güvenliğini tehit ettiği aktarıldı.

Füze konusunda uzman olan ve sabotaj planlarının yapılmasında aktif rol oynayan Nasır'ın Tel Tamir'in iç bölgeleri ve sınır bölgesini iyi bilmesi nedeniyle Barış Pınarı Harekat Bölgesi'ne yönelik gerçekleştirilen eylemlerde sorumlu olduğu öğrenildi.

MİT'İN RADARINDAN KAÇAMADI

Güvenlik kaynakları, doğrudan sabotaj eylemlerine katılan Nasır'ın gerçekleştirdiği eylemler nedeniyle MİT tarafından hedef listesine alındığını ve tüm hareketlerinin sahadaki MİT ajanları tarafından nokta operasyona kadar dikkatle izlendiğini belirtti. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...