Tgrt Haber

MİT'ten listeye bir çizik daha: MLKP sözde sabotaj sorumlusu Özgür Namoğlu etkisiz

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
09 Ocak 2023 16:03 - Güncelleme : 09 Ocak 2023 16:29
MİT'ten listeye bir çizik daha: MLKP sözde sabotaj sorumlusu Özgür Namoğlu etkisiz

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye Haseke'de gerçekleştirdiği operasyonla Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Suriye Sabotaj Sorumlusu "Fırat Neval" kod adlı Özgür Namoğlu’nu etkisiz hale getirdi. MİT, geçtiğimiz gün Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan cezaevi servis aracına yönelik bombalı saldırının azmettiricisi olan MLKP'nin sözde yöneticilerinden Zeki Gürbüz'ü de etkisiz hale getirmişti.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), sınır ötesi nokta operasyonlarına devam ediyor. Suriye'den terör örgütü MLKP’nin silahlı kanadı FESK’e aktarılan ve Türkiye’de eylem arayışında olan tüm örgüt kadrolarını, 2016'dan itibaren suikast ve sabotaj konularında bizzat eğiten "Fırat Neval" kod adlı Özgür Namoğlu, MİT tarafından hedef listesine alınmıştı.

PKK​'DAN EĞİTİM ALDI

FESK’in sözde Suriye sorumlusu olan Özgür Namoğlu'nun, Irak’a gönderilerek PKK’dan özel eğitim aldığı belirlendi. İlk olarak 2008'de Avrupa'da faaliyet yürütmeye başlayan Özgür Namoğlu, Irak'ın Gare bölgesine geçerek suikast, sabotaj, teknik ve çeşitli askeri eğitimler aldı. Eğitim sonrası PKK ile birlikte Irak kırsalında silahlı faaliyet yürüttü. Irak’tan Suriye’ye 2016 yılında geçen Özgür Namoğlu, MLKP​ tarafından Türkiye’ye eylem yapmak üzere gönderilen FESK mensuplarının Suriye’de eğitildiği Şengül Boran Akademisi'nin Genel Sorumlusu olarak faaliyet yürüttü.

MİT TARAFINDAN TAKİP EDİLDİ

Haseke’de MLKP mensuplarının arasına sızma geçekleştiren saha ajanları tarafından takip edilen Özgür Namoğlu, MİT tarafından gerçekleştirilen nokta operasyon ile etkisiz hale getirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...