Tgrt Haber

MSB açıkladı! 2023'te 897 terörist etkisiz hale getirildi

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
27 Temmuz 2023 12:07 - Güncelleme : 27 Temmuz 2023 12:31
MSB açıkladı! 2023'te 897 terörist etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, 1 Ocak’tan itibaren Terörle Mücadele Harekatı bölgesinde 44’ü son bir haftada olmak üzere 892 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığıbilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda terörle mücadeleye ilişkin detaylar paylaşıldı. 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

1 Ocak’tan itibaren Terörle Mücadele Harekâtı bölgesinde 44’ü son bir haftada olmak üzere 892 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38.235 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

Mehmetçiğin büyük bir kahramanlıkla ve olağanüstü gayretle yurt içinde ve sınır ötesinde icra ettiği başarılı operasyonlarla çok sayıda sözde elebaşı etkisiz hâle getirilirken yine büyük miktarda silah, mühimmat, mayın ve el yapımı patlayıcı (EYP) ele geçirilmiş, tespit edilen birçok mağara ve sığınak kullanılamaz hâle getirilmiştir. Böylelikle hareket kabiliyeti bitme noktasına gelen terör örgütüne ağır darbe vurulmuştur, vurulmaya da devam edilmektedir.  

UKRAYNA/TAHIL SEVKİYATI

Rusya​ Federasyonu ve Ukrayna arasında yaşanan, bölgemizin ve dünyanın güvenliğine ciddi bir tehdit teşkil eden gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

Öncelikle ateşkes ve müteakiben kalıcı barışın sağlanması için etkin, kolaylaştırıcı rol üstlenmeye ve insani krizi hafifletmeye yönelik her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu tekrar ifade ediyoruz.

Rusya Federasyonu tarafından durdurulan Tahıl Girişimi’nin devamına yönelik BM, Rusya Federasyonu ve Ukrayna yetkilileri ile temaslarımız Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak devam etmektedir.

Küresel gıda fiyatlarının istikrara kavuşmasına büyük katkı sağlamakla birlikte tüm krizlerin iyi niyet ve diyalogla çözülebileceğini kanıtlayan bu Girişim’in devam etmesini temenni ediyoruz.
Ayrıca; Karadeniz’in rekabet alanına dönüşmemesi, mevcut hassas güvenlik dengesinin ‘Bölgesel Sahiplik’ ilkesi çerçevesinde sürdürülmesi gerektiğine inanıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bölgede barışın temini ve insani yardım konusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşeni yapmaya devam edecektir.

FETÖ İLE MÜCADELE

Bakanlığımızın FETÖ ile mücadelesi; tespit edilen bilgi ve belgeler ışığında büyük bir hassasiyetle ve tavizsiz şekilde sürdürülmektedir.  

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...