Tgrt Haber

Son dakika| Irak'ın kuzeyinde PKK'ya darbe üstüne darbe! MSB açıkladı: 5 terörist öldürüldü

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
05 Aralık 2022 10:49 - Güncelleme : 05 Aralık 2022 11:46
Son dakika| Irak'ın kuzeyinde PKK'ya darbe üstüne darbe! MSB açıkladı: 5 terörist öldürüldü

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerine taciz ateşi açan 5 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hâle getirildiğini duyurdu. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ise kasım ayından etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı​, Zeytin Dalı​ ve Fırat Kalkanı bölgelerine taciz ateşi açan 5 PKK/YPG​'li teröristin başarılı bir operasyonla etkisiz hâle getirildiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kahraman Mehmetçik, teröristlerin taciz ve saldırı girişimlerine misliyle karşılık vermeye devam ediyor. Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı bölgelerine taciz ateşi açan 5 PKK/YPG'li terörist başarılı bir operasyonla etkisiz hâle getirildi."

https://twitter.com/tcsavunma/status/1599669992651657216

KASIMDA 103 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Kasım ayından etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısını açıkladı.

Çataklı, "Kasımda tüm terör örgütlerine yönelik operasyonlarda 78'i PKK/KCK, 24'ü DEAŞ, 1'i sol terör örgütü mensubu 103 terörist etkisiz hale getirildi." dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı sözlerine şu şekilde devam etti:

"Kasım ayında toplam 17 terör eylemi engellenmiştir. (Düzce'de meydana gelen deprem ile ilgili) Düzce depremi müdahale ve iyileştirme çalışmaları kapsamında bugüne kadar toplam 6 bin 635 personel ve 1.097 araç görevlendirilmiş olup şu anda 3 bin 101 personel ve 663 araç göreve devam etmektedir. Hasar tespit çalışmaları sonucunda, 59 bin 852 bina, 156 bin 998 bağımsız bölüm incelenmiştir. Tespit edilen toplam acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık konut sayısı 899’dur."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...