Tgrt Haber

MSB açıkladı: Yalova'da askeri eğitim uçağı acil iniş yaptı

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT HABER
29 Ağustos 2023 12:54 - Güncelleme : 29 Ağustos 2023 13:51
MSB açıkladı: Yalova'da askeri eğitim uçağı acil iniş yaptı

Son dakika haberi: Yalova'da askeri eğitim uçağı acil iniş yaptı. Konuya ilişkin açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı (MSB), pilotların sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi.

Milli Savunma Bakanlığı​, Yalova​'daki 126'ncı Eğitim Filo Komutanlığına ait eğitim uçağının, hava meydanına acil iniş​ yapmak zorunda kaldığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'OLUMSUZ DURUM YOK'

"Yalova'da bulunan 126'ncı Eğitim Filo Komutanlığına ait T-41 eğitim uçağı, hava meydanına acil iniş yapmak zorunda kalmıştır. Uçakta bulunan iki pilotumuz iniş sonrası derhal Yalova Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek gerekli kontrolleri yapılmış, herhangi bir olumsuz durum olmadığı anlaşılmıştır."

T-41 TİPİ UÇAĞIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Cessna T-41, Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri ve ordusu tarafından işletilen, Cessna 172'nin askeri bir versiyonudur. Pek çok ülkenin silahlı kuvvetleri tarafından da pilot eğitim uçağı olarak kullanılmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterinde de bulunmaktadır.

Uçağın uzunluğu 8,21 metre, yüksekliği 2,69 metre, kanat açıklığı 10,92 metre, boş ağırlığı 618 kilogram, dahili deposu ise 207 litredir. 300 mil menzili olan T-41'in havada kalış süresi ise 2,5 saat.

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...