Tgrt Haber

MSB, Atatürk'ün orijinal imzasını yayımladı: Bilinenden çok farklı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
13 Haziran 2024 15:34 - Güncelleme : 13 Haziran 2024 15:37
MSB, Atatürk'ün orijinal imzasını yayımladı: Bilinenden çok farklı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Harf İnkılabı ve Soyadı Kanunu'ndan önce kullandığı orijinal imzalarını yayımladı.

Milli Savunma Bakanlığında düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantısının ardından, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün imzalarına ilişkin bir açıklama yayımladı.

6 FARKLI İMZASI VAR

Bakanlık yetkilileri, Atatürk’ün imzalarının dolaşımdakilerden farklı olduğunu ve orijinal imzaların resmi belgelerde yer aldığını aktardı. Yetkililer ek olarak; Atatürk’ün 6 farklı orijinal imzasını içeren fotoğrafları basın mensupları ile paylaştı.

MSB, Atatürk'ün orijinal imzasını yayımladı: Bilinenden çok farklı - 1. Resim

Fotoğraflarda, Mustafa Kemal Atatürk’ün, 1915’te Anafartalar Grup Komutanıyken, 1919’da Temsil Heyeti Başkanıyken, 1921’de Sakarya Meydan Muharebesi Zaferi’nden sonra, 1922’de Başkomutan olarak Büyük Taarruz’dan sonra, 1928’de Harf İnkılabı’ndan sonra ve 1934’te Soyadı Kanunu’ndan sonra kullandığı orijinal imzaları yer aldı.

MSB, Atatürk'ün orijinal imzasını yayımladı: Bilinenden çok farklı - 2. Resim

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...