Tgrt Haber

MSB duyurdu: 1 şehidimiz var!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: tgrthaber.com, İhlas Haber Ajansı
04 Temmuz 2024 21:34 - Güncelleme : 05 Temmuz 2024 00:01

Son dakika haberi... Konya'ya şehit ateşi düştü. Milli Savunma Bakanlığı Pençe-Kilit Bölgesinde İs. Uzm. Çvş. Cebrail Acar'ın şehit olduğunu duyurdu. Şehit Acar için Şırnak’ta tören düzenlendi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Pençe-Kilit Bölgesinde çıkan çatışmada İstihkam Uzman Çavuş Cebrail Acar'ın şehit olduğunu bildirdi. 

MSB duyurdu: 1 şehidimiz var! - 1. Resim

MSB'den yapılan açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." ifadelerine yer verildi.

MSB duyurdu: 1 şehidimiz var! - 1. Resim

BAKAN GÜLER'DEN TAZİYE MESAJI

Bakan Yaşar Güler, yayımladığı taziye mesajında, "Kahraman silah arkadaşımız, 4 Temmuz 2024 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim." ifadelerine yer verdi.

2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

MSB, çatışmada 2 PKK'lı teröristin de öldürüldüğünü paylaştı.

MSB duyurdu: 1 şehidimiz var! - 2. Resim

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan Uzman Çavuş Cebrail Acar için başsağlığı mesajı yayımladı. Kurtulmuş, sosyal medyadan paylaştığı mesajında, "Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan kahraman Mehmetçiğimiz Uzman Çavuş Cebrail Acar'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun." ifadesini kullandı.

ŞEHİT İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Şehit olan Uzman Çavuş Cebrail Acar için Şırnak’ta tören düzenlendi. 23. Piyade Tümen Komutanlığı’nda gerçekleştirilen törende Uzman Çavuş Cebrail Acar’ın Türk bayrağına sarılı naaşı alana getirilerek katafalka konuldu. Törende saygı duruşunda bulunuldu. Şehidin öz geçmişi okundu. Yapılan duanın ardından şehidin naaşı Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanına götürüldü. Hava yolu ile şehidin naaşı memleketi Konya’nın Ereğli ilçesine gönderildi.

MSB duyurdu: 1 şehidimiz var! - 4. Resim

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen törene, Şırnak Valisi Cevdet Atay, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Emre Tayan, Şırnak Belediye Başkan vekili Şemsettin Barış, Şırnak İl Jandarma Komutanı Murat Bulut, Şırnak İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, askeri birlikler, polis ve özel harekat ekipler, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: tgrthaber.com, İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...