Tgrt Haber

Son dakika! MSB duyurdu: Son bir haftada 67 terörist öldürüldü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
17 Ağustos 2023 11:58 - Güncelleme : 17 Ağustos 2023 12:02
Son dakika! MSB duyurdu: Son bir haftada 67 terörist öldürüldü

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanlığı, son bir haftada 67 teröristin öldürüldüğünü duyurdu. Böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısı bu yıl içinde 1.062’ye yükselmiş oldu.

Yurt içinde ve yurt dışında terör örgütlerine karşı verilen amansız mücadele hız kesmeden devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) en son yapılan açıklamada; PKK​, FETÖ ve DEAŞ terör örgütleri başta olmak üzere Türkiye​'ye yönelik her türlü tehdit ve tehlikeye karşı yürütülen operasyonların kararlılıkla süreceği mesajı verildi.

Son bir haftada 67 teröristin öldürüldüğünü duyuran MSB, 2023'ün başından bu yanan etkisiz hâle getirilen terörist sayısının 1.062’ye yükseldiğini aktardı. 

HUDUT GÜVENLİĞİ

Sınırlarda alınan ilave ve etkin tedbirlere de değinilen açıklamada, yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 179 kişinin yakalndığı ve yakalanan bu kişilerden 9’unun FETÖ mensubu olduğu bildirildi. Açıklamanın devamında, "Böylece yıl içerisinde hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 4.931’e yükselmiş, yakalanan şahıslardan 245’i FETÖ mensubu olmak üzere toplam 369 terör örgütü mensubu kolluk kuvvetlerine teslim edilmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 138.011 olmuştur" ifadelerine yer verildi.

SURİYE

MSB'den yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Suriye’de hayatın normalleşmesine yönelik insani yardım ve altyapıyı destekleme faaliyetlerimiz ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile koordineli olarak yürütülmektedir.
Suriye’de istikrarın bir an önce oluşturulması, Suriyelilerin emniyetli bir ortama geri dönüşleri ve normalleşmenin sağlanmasına yönelik çalışmalara da devam edilmektedir.
Diğer taraftan operasyon bölgelerinde güvenlik ve istikrarın sürdürülmesine yönelik gerekli tedbirler alınmakta ve teröristlerin saldırılarına misliyle karşılık verilmektedir.

Bu yılın başından itibaren harekât bölgelerimize terör örgütü tarafından 5’i son bir haftada olmak üzere 91 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiş, kahraman komandolarımızın anında müdahalesi ile 33’ü son bir haftada olmak üzere 777 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

SAVUNMA SANAYİ / ENVANTERE GİREN YENİ SİLAH SİSTEMLERİ

Milli İmkânlarla Modern Denizaltı Torpidosu Tedariki (AKYA) Dönem-2 Projesi kapsamında 08 Ağustos 2023 tarihinde icra edilen “AKYA Eğitim Torpidosu Atışı”nda, hedef platform olarak kullanılan suüstü unsurun altından farklı derinlik ve süratlerde geçişler başarıyla icra edilmiştir. Üstün nitelikli personeli ve sahip olduğu yüksek teknoloji ürünü silah sistemleri ile Silahlı Kuvvetlerimiz; nitelik ve nicelik olarak her geçen gün daha da güçlenmekte ve caydırıcılığını artırmaktadır.

DOĞAL AFETLERLE MÜCADELE

Başta deprem sonrası hayatın normalleştirilmesi olmak üzere orman yangınları ve diğer afetlerle mücadele çalışmaları da ilgili bakanlık ve kurumlarla tam bir koordinasyon içerisinde sürdürülmektedir. Silahlı Kuvvetlerimize ait uygun teçhizata sahip uçak ve helikopterler ile farklı bölgelerde çıkan 18 orman yangınının söndürülmesine katkı sağlanmıştır. Helikopter ve uçaklarımız tarafından şimdiye kadar 878 sorti yapılarak yangınlara müdahale edilmiştir. Gelen anlık taleplere istinaden görevlendirmeler ve destek faaliyetleri devam etmektedir.

Son dakika! MSB duyurdu: Son bir haftada 67 terörist öldürüldü

FETÖ İLE MÜCADELE

Bakanlığımız; FETÖ ile mücadelesine yeni bilgi, belge ve veriler ışığında bünyesinde FETÖ ile iltisaklı tek bir personel kalmayıncaya dek kararlılıkla devam etmektedir, edecektir. Sonuç olarak gücünü bağrından çıktığı asil Türk milletinin sevgisi ve güveninden alan, mazisi zaferlerle dolu kahraman ordumuz;

  • Anayasa’ya ve kanunlara bağlı olarak,
  • Millî, manevi ve mesleki değerlerimiz çerçevesinde,
  • Atatürk İlke ve İnkılapları ile aklın ve bilimin rehberliğinde,
  • Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri ile amir ve komutanların emirleri doğrultusunda,
  • Tüm paydaşlarla uyum, koordine ve istişare içerisinde,
  • Terörle mücadeleden sınır güvenliğine, uluslararası misyonlardan insani yardım faaliyetlerine kadar çok geniş bir alanda kendisine verilen tüm görevleri şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da başarıyla yerine getirecek; dünyanın en güçlü ve en güvenilir orduları arasındaki yerini tahkim edecek ve asil milletimizin gurur kaynağı olmayı sürdürecektir"

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...